Bioparc Valencia, Dierentuin

Bioparc in Valencia is naast Ciudad de las Artes eveneens een prachtige plek om naar toe te gaan. Een populaire en prachtig aanlegde dierentuin waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. Het Bioparc Valencia is in 1995 opgericht en sindsdien zeer populair.

100.000m2 Oppervlak

Het Bioparc heeft een oppervlak van 100.000 m2 aan wilde natuur en brengt het Afrikaanse continent naar Spanje toe met een prachtig landschap, vegetatie en mooie dieren. Een variatie aan dieren, 150 soorten, is te zien in deze dierentuin zoals stokstaartjes, pelikanen, leeuwen, giraffes, olifanten, kikkers, slangen, impalas, apen en nog veel meer dieren. De dieren hebben veel ruimte om rond te lopen omdat ze niet in kooien zitten.

De architecten hebben bij het ontwerp van het park rekening gehouden met de aspecten van het welzijn van de dieren

  • Duurzaam ontwerp
  • Gespecialiseerde dierenverzorging
  • Natuurlijk landschap, de dieren worden compleet geïntegreerd in de omgeving

Tijdens een vakantie of verblijf in Castellon is dit een leuke dagtrip om te doen. Als je toch in Valencia bent dan kan je nog even het centrum bekijken of de mooie stadsstranden. Tevens is het leuk om even te stoppen bij Sagunto en het kasteel te beklimmen.

Het Bioparc is vaak op de Spaanse televisie TVE te zien als er baby dieren zijn geboren. Dit wordt in het tv programma Aqui la tierra getoond.

Een versnapering in Bioparc Cafe

Mocht je moe zijn geworden van al dat slenteren dan kan je bij het Bioparc Cafe uitpuffen met een drankje en eten, aan vegetariërs is eveneens gedacht. Voor de kinderen is een speeltuin aanwezig. Bij dit Cafe is het mogelijk om een verjaardag te vieren, gepersonaliseerde feesten en evenementen.

Je kan een herinnering meenemen uit de winkel met maar liefst 400m2 oppervlak, mooie Afrikaanse producten. Leuk om iemand kado te doen of gewoon voor jezelf om mee te nemen naar huis.

Openingstijden, Entree en hoe er te komen

De openingstijden zijn dagelijks vanaf 10.00 uur tot 20.00 uur

Entree kosten:

  • 4 tot 12 jaar € 18
  • 13 tot 64 jaar € 23,80
  • 65+ € 17,50

Adres : Avenida Pío Baroja, 3 – 46015 Valencia, Als je met de auto komt dan is het mogelijk op het parkeerterrein tegen een tarief van € 6,– te parkeren.

Bussen – EMT: lijnen 98 en 99 (halte aan de BIOPARC-deur), 73 en 95 (halte aan de Nou d’Octubre-brug).
Metro: lijnen 3, 5 en 9. Toegang wordt aanbevolen vanaf de halte Nou d’Octubre, ongeveer 10 minuten van het park

Op de Fiets
Het hele netwerk van fietspaden in de stad Valencia en vooral de oude Turia rivierbedding zorgen voor een gemakkelijke toegang. Bij BIOPARC Valencia is er parkeergelegenheid voor fietsen.

Met je Renfe AVE, Long Distance-ticket krijg je BIOPARC Valencia-ticket met 20% korting.