De hoogste berg Penyagolosa in Castellon

Penyagolosa, hoogste berg in Castellon

De hoogste berg in de provincie Castellon is Penyagolosa met 1814 meter. Met de auto circa 1,5 uur rijden, is het mogelijk om dichterbij de top komen.

U rijdt door naar het klooster Sant Joan de Penyagolosa en daar te parkeren, en vervolgens nog een dik uur naar de top te lopen.

Het is aan te raden om een windjack mee te nemen, want op de top kan het flink waaien. Het is ook een natuurpark waar u heerlijke wandelingen kunt maken in de omgeving.

Plaatsen in de buurt

Villahermosa del Río

Vanuit deze stad heeft u toegang tot het natuurpark Peñagolosa. De stad is een schilderachtige plek met witte huizen rond de parochiekerk.

Vistabella del Maestrat

Gelegen in de gemeente Alcalatén op Valenciaans grondgebied op een hoogte van 1249 meter. Dit is de bekendste plek met toegang tot het natuurgebied. Bekende festivals zoals Truffeldagen (eind februari), Mycologische dagen (begin Oktober).

Xodos

Xodos is het startpunt voor wandelingen in deze regio. De rivier Lucena ontspringt hier in de omgeving. Vroeger leefde men hier van veeteelt en landbouw, tegenwoordig is toerisme een bron van inkomen.

Overnachten in Penyagolosa

Wilt u in de buurt overnachten?

Masía La Posada Del Río Carbo

Een prachtig landhuis uit de 18e eeuw.  Op 5 kilometer afstand van Villahermosa del Río. Op het terras heeft u een prachtig uitizcht op het platteland. In de eetzaal kunt u genieten van locale gerechten.

La Caseta del Forn

Een landhuis in een middeleeuws dorp, gelegen op 6 km afstand van Penyagolosa. Het huis heeft 2 slaapkamers, 2 badkamers, wasmachine. In het dorp zijn diverse restaurants te vinden.

Casa rural L’Hospital

Een landhuis met 4 slaapkamers. Voorzien van uitgeruste keuken, wasmachine en badkamer met douche.