Croquettas eten in Azuebar

Op een warme najaarsdag, want dat was het zeker vorig jaar, gingen we even een rondje rijden in de Sierra de Espadan. Heerlijk koel in de auto met de airco en een goed muziekje aan.

Startend vanuit Vall d’Uxo reden we door de bergen langs Alfondequilla, heel apart dat dit dorp zo onverwacht zich voor je neus opdoemt na een flauwe bocht. Vervolgens konden we de afslag Chovar nemen maar daar waren we al eerder geweest.

Een stukje verder doorrijden door het prachtige groene natuurgebied, werkelijk het is overweldigend zoveel natuur en zo groen je verwacht het gewoon niet. We kwamen aan in Azuebar.

Bar Piscina D’assuevar

Daar is een restaurant met terras waar een prachtig uitzicht is. We hadden een lichte trek en zagen op het bord croquettas staan en dat trok ons wel natuurlijk. De serveerster vertelde ons dat dit huisgemaakte waren met een heerlijke vulling.

Nou, ze had gelijk hoor. Zulke lekkere hadden wij nog niet gegeten. En de binnenkant was ook lekker warm, dus goed doorgebakken. Ze waren ook best groot van afmeting.

croquettas-azuebar

Het mooie van Azuebar is dat ze hier ook een piscina municipal hebben, een zwembad van de gemeente. Omdat men best ver van de zee afwoont, is het dus mogelijk om tegen een geringe betaling van ca €2 gebruik te maken van het zwembad.

piscina-municipal-castellon
Gemeentelijk zwembad

Hotel Espadán

Het kleine dorp heeft ook nog een hotel die onlangs heropend is met nieuwe eigenaren uit Peru. Als je het leuk vind om midden in de natuur te zitten en van de rust te genieten dan is dit hotel een uitkomst. Meer informatie en hoe je er moet komen via Hotel Espadan.