Coto de Caza, Jachtgebied

Let tijdens een wandeling eens op deze borden waarop staat “Coto de Caza”. Wij hebben tot voor kort niet geweten wat dit inhoudt en vaak kom je dit tegen in de bergen of aan de kust bij de boerenakkers.

Coto privado de Caza

Dit bord betekend dat het een jachtgebied is. Vaak zie je ook een bord waarop staat “Coto privado de Caza”. Dit betekend dat het een privégebied is waar men mag jagen. Maar het betekent niet dat het alleen voorbehouden is aan de landeigenaar, gelicentieerde leden van de Federacion de Caza kunnen daar jagen. Dus alleen jagers die lid zijn mogen hier jagen.

Er zijn ook gebieden waar men gratis mag jagen, de gratis Cotos, die herkennen we aan het bord Coto de Caza. In de Spaanse wet is vastgelegd wanneeer het jachtseizoen is en op welke dagen er gejaagd mag worden.

Bij het kopen van een huis zou je daar op kunnen letten want als er zo’n bord staat dan betekend dit dat men mag jagen bij dit huis. Dus als u er eenmaal zit dan moet u niet versteld staan dat er plotseling mensen bij uw woning rondlopen die gaan jagen. Want dat is toegestaan.

DutchEnglishFrenchGermanRussianSpanish