Coto de Caza, Jachtgebied in Spanje

Coto de Caza, Let tijdens een wandeling eens op deze borden waarop staat “Coto de Caza”. Wij hebben tot voor kort niet geweten wat dit inhoudt en vaak kom je dit tegen in de bergen of aan de kust bij de boerenakkers.

Coto privado de Caza

Dit bord betekend dat het een jachtgebied is. Vaak zie je ook een bord waarop staat “Coto privado de Caza”. En betekend dat het een privégebied is waar men mag jagen.

Maar het betekent niet dat het alleen voorbehouden is aan de landeigenaar. Want gelicentieerde leden van de Federacion de Caza kunnen daar jagen. Dus alleen jagers die lid zijn mogen hier jagen.

Gebieden voor gratis jacht

Er zijn ook gebieden waar men gratis mag jagen. Dit zijn de zogenaamde gratis Cotos. Die herkennen we aan het bord Coto de Caza. In de Spaanse wet is vastgelegd wanneer het jachtseizoen is en op welke dagen er gejaagd mag worden.

Jachtseizoen

Jagen is wel seizoensgebonden en gaat niet het hele jaar door. Dit gaat om enkele maanden en dan ook nog tussen bepaalde tijden. Op de website van de Jacht federatie van de Comunidad Valencia staat veel informatie hierover vermeld.

Als u op de website de tekst in het Nederlands wil vertalen, klik dan de rechtermuisknop en vertaal. De Website van de federatie www.federacioncazacy.com.

Bij het kopen van een huis zou je daar op kunnen letten want als er zo’n bord staat dan betekend dit dat men mag jagen bij dit huis. Dus als u er eenmaal zit dan moet u niet schrikken dat er plotseling mensen om en rond uw woning rondlopen die gaan jagen. Want dat is toegestaan.