Ciudad de las Artes, Valencia

Ciudad de las Artes, ook wel Stad van de Kunst en de Wetenschap in Valencia, wordt steeds bekender en populairder en tijdens een verblijf of vakantie aan de Costa del Azahar mag een bezoekje aan deze plek zeker niet ontbreken. Valencia is gemakkelijk te bereiken per trein en auto.

Het schitterende opvallende gebouw is ontworpen door de wereldberoemde Valenciaanse architect Santiago Calatrava. De start van de bouw begon in 1989 en was jaren later gereed en in 2009 toegankelijk voor publiek. Het oppervlak is totaal 350.000 vierkante meter en is dus eigenlijk een stad binnen een stad.

In het prachtige Turia Park

Gelegen in het prachtige Turia park in het hart van Valencia en zeer goed te bereiken. Het complex bestaat uit 6 verschillende opvallende gebouwen. De Turia is een voormalige rivier die door Valencia heenslingert maar een aantal jaren geleden drooggelegd door de vele overstromingen. Nu is het Turia park een wandelgebied met horeca en leuke terrasjes.

Je kan prachtige wandelingen maken door de stadstuinen, in het Wetenschapsmuseum zijn wetenschappelijke experimenten uit te voeren en het operagebouw bezoeken.

ciudad-de-las-artes

In onderstaand schema een overzicht wat er nog meer te zien is

L’UmbracleDit is een openlucht discotheek die alleen in de zomer open is. Het heeft een prachtige aangelegde tuin met bloemen, planten en palmbomen
L’OceanograficIs een dierentuin en aquariumpark waar veel zeedieren te zien zijn, meer dan 45.000 exemplaren. Dit is dan ook het grootste aquarium park van Europa. Je kunt uitpuffen in een van de drie restaurants voor een hapje en een drankje.
Palau de les Arts Reina SofiaDit is een operagebouw wat is ingehuldigd in 2005 en voor verschillende voorstellingen, zoals opera en toneel wordt gebruikt. Het is omgeven door 87.000 vierkante meter landschap en heeft vier grote zalen.
L’Agora Dit gebouw is als laatste voltooid en wordt gebruikt voor concerten,  exposities en congressen. De Valencia Fashion Week wordt hier eveneens gehouden. Als er geen evenementen plaats vinden kan je dit gebouw niet betreden.
L’HemisfericHierin bevindt zich de IMAX 3D bioscoop met een scherm van 900m2. Flms kunnen liggend bekeken worden waarbij je hierbij op ligbanken ligt en met de bijgeleverde headset kan gekozen worden uit een taal. Tevens bevind zich hier ook een planetarium.
Entree, Openingstijden en routeHet gebouw is 365 dagen per jaar geopend en vanaf 10.00 uur geopend.
De auto kan geparkeerd worden op de parking waar ruimte is voor 661 auto’ s.
De prijzen van de entree verschillen per gebouw, klik voor de actuele prijzen op deze link Prijzen.

Via de Google maps link de route, klik op Ciudad de las Artes.