Burriana wil jaarrond chiringuitos

Uit een enquête waar meer dan 550 inwoners uit Burriana hebben meegedaan blijkt dat ze de infrastructuur moeten verbeteren. Daarnaast is er behoeft aan jaarrond chiringuito’s om ook in de winter van het buitenleven te kunnen genieten.

De burgemeester van Burriana, Maria Josep Safont was zeer tevreden over de grote bijdrage van de inwoners van Burriana. Het belang en de betekenis van het Arenal strand is zeer belangrijk in de toekomst van dit gebied.

Een terras op het strand is een ontmoetingsplek voor iedereen die elkaar daar wil ontmoeten. Tevens dient de locatie van het populaire Arenal Sound verplaatst te worden.

Arenal gebied

Het is een van de conclusies die zijn getrokken in het participatieproces over het toekomstige Arenal gebied die als basis dient voor het opstellen van het project. Hier zal meer dan 200.000 m² langs de kustlijn van Burriana gerenoveerd worden. Misschien is hier ook ruimte om hotels te bouwen, indien er wel wat vegetatie overblijft. Tevens is er voorgesteld om een Caravanpark of een hostel te bouwen.

Meer groen creëren

De naturalisatie van het gebied om het om te vormen tot de groene long van de stad is een ander fundamenteel aspect voor de toekomst van het gebied. Dit kan bereikt worden door het planten en beschermende inheemse soorten om een mediterraan gebied te creëren. 

Kortom, genieten van natuur en schaduwplekken om een kwalitatieve openbare ruimte te creëren met spel, sport en recreatie in het algemeen. 

Voor mobiliteit wordt beweerd dat het ontwerp geschikt is voor elke doelgroep. Namelijk het verbeteren van het fietspad of het creëren van voetpaden.