9 redenen om Castellon te bezoeken

1 Micro klimaat

Als je op de kaart kijkt zal je zien dat Castellon in een baai ligt. Zeker in de regio tussen Sagunto en Castellon is het merkbaar dat het weer anders is dan in bijvoorbeeld Valencia stad. Bijna het gehele jaar kan je overdag buiten zijn. Overdag zal het ook in de winter minmaal rond de 15 tot 18 graden worden. Een ideaal klimaat om te overwinteren.

In de zomer daarentegen is het een stuk minder warm door de heerlijke luchtstroming die er is. De echt hete dagen zoals in bijvoorbeeld Alicante hebben we zelden.

2 Veel goedkope huizen

Het kopen of huren van een huis in deze regio is heel interessant op dit moment. Als je een huis wilt huren voor lange termijn kan dat al vanaf ongeveer 350 euro per maand.

Ook kopen in interessant. In het binnenland koop je grote huizen met veel grond al vanaf 65.000 euro en aan de kust zelfs appartementen vanaf 35.000 euro.

3 Lage belastingen

Veel belastingen worden regionaal betaald. Zo zijn de wegenbelastingen en belastingen die je hebt bij een eigen huis een stuk lager dan aan de zuidelijke kant van Valencia. Dit kan zo 30% goedkoper uitvallen.

4 Goedkoop op terras zitten

voordelig-op-terras
Cafe Americano

Gemiddeld kost een kop koffie 1,20 en een glas bier 1,50, over het algemeen liggen de prijzen hier vrij laag. Een warme maaltijd is eveneens stukken goedkoper dan in Nederland. Tijdens de siësta heb je al een drie gangen menu voor gemiddeld 10 euro.

5 Eenvoudige levensstijl

Deze regio is van oorsprong een boeren en arbeiders regio. Men is al snel gelukkig en vind het levensgeluk niet in goederen maar in vriendschap en gezelligheid. Dit is de reden dat bijvoorbeeld niemand een eigen koffieapparaat heeft. Men drinkt de koffie gezellig buiten op een terras bij een café. Families komen iedere zondag bijeen en maken gezamenlijk een lekkere paella.

paella-familie
Paella met de familie

6 Echt Spaans!

Veel Spaanser dan dit zal het niet worden. In deze regio zijn de tradities van groot belang in de gemeenschap en wordt daar veel waarde aan gehecht. Bijna iedere Zondag komen de families bijeen om gezamenlijk paella te maken. Een voor ons druk lijkende middag maar zeer gezellig.

7 Zeer mooie natuur

montanejos-natuurgebied
Montanejos, Spa

Er is veel te ontdekken in de omgeving aan de Costa Azahar. Trek eens de bergen in en je zult versteld staan. Je hoeft niet eens zover het binnenland in te rijden om iets moois te zien. Bijvoorbeeld Desierto de las Palmas wat achter Benicasim ligt, Navajas, Montanejos of Ribesalves met mooie rivieren en meren. Ook de kust is zeker de moeite waard met de mooie zandstranden en rots kusten.

8 De mooiste stranden

In Castellon vind je de mooiste stranden. Kijk eens op de stranden van Benicasim of Burriana. Met vaak een mooie aangelegde wandelpromenade en terrasjes waar je even heerlijk kunt uitpuffen en genieten. In de zomer hebben de meeste stranden een strandwacht maar ook in de winter is het heerlijk lopen over het mooie goudgele zandstrand.

9 Gezond Leefklimaat

Er heeft een onderzoek plaatsgevonden door de afdeling Volksgezondheid van de regioregering in de Comunidad Valenciana. Zij zijn tot conclusie gekomen dat men hier de hoogste levensverwachting heeft van Spanje en heel Europa. Gemiddeld wordt men hier gezonder oud en blijft gedurende het leven een stuk levenslustiger en actiever.