6 zomergerechten om van te smullen in Spanje

Tijdens de warme dagen in Spanje heb je trek in lichte, frisse en lekkere gerechten. Het mediterrane dieet, dit geldt ook voor de provincie Castellon. Met diverse gerechten die je koud kunt consumeren en ook nog eens gezond is. Heerlijk toch.. een gezond, fris, licht en lekkere maaltijd? En prima zelf te maken.

Als je Spanje bezoekt dan moet je dit zeker eens proeven. Veel producten komen rechtstreeks van het land en zijn vers, licht en zeer gezond.

6. Ensaladilla Rusa

Of te wel een Russische salade. Deze kom je vrijwel op elk terras tegen en Spanjaarden smullen hier van.

Deze salade kan je echt makkelijk zelf bereiden met aardappelen. Deze kook je. Doe er doperwten, paprika, tonijn, olijven en 2 gekookte eieren bij. Afkoelen in de koelkast en smullen maar.

5. Aardappelomelet, Tortilla

De Tortilla is een typische tapa die overal verkrijgbaar is in horeca. Spanjaarden zijn er echt gek op. Het is een mix van Ei, Aardappelen, Olijfolie en zout. Verkrijgbaar met of zonder ui. Een zeer eenvoudig gerecht die je makkelijk thuis kunt maken. En als je over hebt kan je het invriezen voor later.

Tortilla

4. Horchata

Horchata is een fris drankje die bestaat uit aardamandelen en watersuiker. Het lijkt een beetje op melk. De amandelen zijn afkomstig van de knol van de Chufaplant. Eeuwenoud vanuit het oude Egypte. Amandelen schijnt volgens de Arabieren en Perzen de spijsvertering te bevorderen. In heel veel horecagelegenheden is altijd wel een Horchata apparaat te vinden.

horchata

3. Meloen met Ham

Vaak bij het dagmenu is dit het voorgerecht. Een plak meloen met daaromheen gewikkeld een paar plakjes serranoham. Hoe sappiger de meloen hoe hoger de kwaliteit is van de ham. Dit moet je thuis echt eens gaan proberen, het is zo ontzettend lekker.

ham-meloen

2. Gazpacho

Gazpacho is een soort van koude gepureerde tomaten soep van tomaten en rauwe groenten zoals paprika, ui, croutons en witte wijnazijn. Als voorgerecht vaak te nuttigen en er zit geen vlees in.

Meestal gebruikt als tussendoortje, voorgerecht, hoofdgerecht of tapa. Deze frisse soep moet je zeker proberen en zelf maken.

gazpacho
Gazpacho

1. Ajoblanco

Ajoblanco is een traditionele koude knoflooksoep die bestaat uit knoflook, rauwe amandelen, olijfolie, azijn en brood. Onder de Andalusiërs zeer populair maar eveneens verkrijgbaar in de Comunidad Valencia. Vaak wordt dit geserveerd met druiven of plakjes meloen.

knoflooksoep

Er zijn nog veel meer heerlijke gerechten zoals de Valenciaanse Paella, Pan con Tomate en de bekende Pintxos en Croquetas.