Zwemmen in natuurlijk water in Valencia

Als je op vakantie of op doorreis bent in Castellon aan de Costa del Azahar dan is het wel eens lekker voor een frisse plons. Waar is dat niet lekkerder dan in een meer? Niet alleen in de provincie Castellon zijn meren te vinden.

Ook in Valencia zijn een paar meren te vinden met een prachtige natuur. Deze natuurlijke zwembaden noemen ze in het Spaans Piscina Natural.

Piscina natural de Bolbaite

Aan de rivier de Bolbaite kan je tegen een betaling van in het weekend €3 en door de week €2 heerlijke een duik nemen. Hier kan je heerlijk een dagje recreëren. Mocht je het luieren zat zijn dan kan je altijd nog een wandeling maken door de prachtige groene omgeving.

Hoe er te komen klik op de link Bolbaite piscina natural.

Cueva del Turche, Buñol

Met de waterval van een hoogte van 60 meter die in het zwemgedeelte uitkomt kan je een verfrissend bad nemen. Deze grot van Turche is wel een spektakel en een van de mooiste hoekjes die Buñol rijk is. Fraaie kalksteenrotsen maken de omgeving nog mooier.

Neem je eigen lunch mee en nuttig dit aan een van de vaste picknicktafels.

Als je niet wilt zwemmen dan kan je altijd nog de omgeving verkennen zoals bijvoorbeeld het kasteel.

Er dient wel parkeergeld betaald te worden van €5,–. Wil je iets verder lopen dan kan de auto in de parkeergarage naast Turche, of in de buurt van de calle de la Hoya in het plaatsje Buñol

Hoe er te komen klik op de link Cueva del Turche

Rivierstrand van Bugarra

Een heerlijke riviertje tussen Chulilla en Chiva nabij Valencia. Hier kan je rustig de hele dag doorbrengen tussen de bomen en de prachtige natuur. Er zijn picknick plaatsen aanwezig. Dit is de Turia rivier die helemaal doorstroomt naar de stad Valencia.

Hoe er te komen klik op de link Bugarra rivier

bugarra valencia
Bugarra rivier

El Gorgo de la Escalera

Eerst via een steile trap van 136 treden naar beneden om vervolgens bij de rivier te komen. In de zomer kost een entreekaart €2 per persoon. Buiten het seizoen is het gratis toegang. Ook kost het parkeren van de auto een paar euro.

Hier mogen we geen windschermen of parasols meenemen. Eigenlijk is het bedoeld om gewoon eventjes de tijd doorbrengen en lekker te baden. In een soort kloof met de Salto watervallen wat vroeger diende om elektriciteit op te wekken.

El Gorgo de la Escalera ligt op een paar kilometer van het dorp Anna.

Hoe er te komen klik op de link El Gorgo de la Escalera.

Gorgo-de-la escalera
Gorgo de las Escalera, foto: https://www.ayuntamientoanna.es/

Embalse de tous

Dit stuwmeer verzamelt het water van de rivieren Escalona en Xúquer. De rivier Xúquer veroorzaakte vroeger veel overstromingen in Tous. Dit was dan ook de reden dat er in 1979 een nieuw stuwmeer is aangelegd en verhuisde de bevolking naar de huidige situatie.

Het mee ligt op ongeveer 4 kilometer van het dorp Tous en op 50 kilometer afstand van de stad Valencia.

In het dorp Tous wonen maar liefst 1200 mensen en ligt in de regio Ribera Alta.

Hoe er te komen klik op de link Embalse de Tous.

Embalse-de-tous
Embalse de Tous