Zes natuurlijke waterbronnen om heerlijk af te koelen in Castellon

Montanejos, Arañuel, Navajas of La Pobla de Benifassà zijn echt een paradijsje om te bezoeken en waar je heerlijk af kunt koelen. Hieronder beschrijven wij waar deze heerlijke verfrissende meren zijn in de regio Castellon.

1. Montanejos

Montanejos ligt vlakbij het natuurpark Serra d’Espadà en is een van de plaatsen waar de inwoners van Castellón de voorkeur aan geven vanwege het rijke landschap en de paradijselijke omgeving. Een groene omgeving met kristalhelder water is het de ideale plek om te ontspannen.

Montanejos
Montanejos

2. Salto de Novia, Navajas

Aan de rand van Navajas ligt het mooie gebied Salto de Novia (Sprong van de bruid), gelegen aan de rivier de Palancia wordt gevormd door de Brazal waterval. Een indrukwekkende waterval van 30 meter. Het is hier goed vertoeven en je kan lekker het water in.

Het tragische verhaal achter de Salto de Novia is te vinden op deze pagina.

Salto-de-Novia-Navajas
Salto de Novia, Navajas

3. Arañuel

Arañuel is een kleine gemeente in het westen van de provincie Castellón, Dit dorp heeft ongeveer 160 inwoners, en er stroomt een prachtige rivier die voor veel mensen vrij onbekend is. Op amper 57 kilometer afstand van Castellon, ligt dit zeer mooie landelijke gebied.

Arañuel
Arañuel

4. Sant Pere in Benifassà

Hiervoor moet u wel een eindje rijden want het ligt op 122 kilometer van Castellón, met name 122 kilometer, maar in een prachtig natuurgebied, rustgevend en groen, dus heerlijk ontspannen is mogelijk.

Er is een restaurant met een prachtig terras aanwezig voor de nodige versnapering. Gelegen aan de voet van het water en daar is het mogelijk om een verfrissende duik te nemen.

Sant-Pere-Benifassà
Sant Pere in Benifassà

5. Ayódar

Ayódar ligt in de gemeente Alto Mijares, in het natuurpark Sierra de Espadán. Om een heerlijk verfrissende duik te nemen in het water moet er eerst een stukje worden gelopen, Vervolgens wordt de prachtige plek de Black Well bereikt.

Fuentes-de-Ayodar
Fuentes de Ayódar

6. Carbo rivier waterval

Als laatste de Carbo rivier waterval in het natuurpark Penyagolosa met toegang vanaf San Juan de Penyagolosa. Een kortere en gemakkelijkere toegang vanaf Villahermosa, is een waterval te zien in de hoog gelegen bergen, zoals de waterval van de Carbo-rivier.

Carbo-Rivier
Carbo Rivier, Castellon