Winefest in Viver 5 augustus, Castellon

Coöperatie Viver viert op 5 augustus opnieuw het Viver WineFest na een pauze van twee jaar vanwege de covid pandemie. Het zomerfestival was in de vorige edities een zeer groot succes. Hier worden de beste wijnen gepresenteerd van de Coöperatie de Viver in de provincie Castellon.

Wijn evenement in het La Floresta park

Dit evenement bevindt zich in het frisse La Floresta-park en start om 20.30. Vervolgens start de proeverij met rode-, witte- en rosé wijnen. Bij deze proeverij hoort natuurlijk ook livemuziek en lekkere hapjes. Dit is allemaal bij de prijs inbegrepen.

Wijnproeverij voor 300 personen

Bij de wijnproeverij is toegankelijk voor 300 personen. Dus wees er snel bij en koop een ticket vanaf €20. Viver zorgt ervoor dat er twee buslijnen vertrekken vanaf Benicàssim via Moncofa en van Valencia via Sagunt.

Viver kent een lange wijntraditie

Viver begon druiven te verbouwen en wijn te produceren met de komst van de Romeinen in de 2e eeuw voor Christus. Het werd geleidelijk aan de belangrijkste exporteur van deze drank tijdens het Romeinse rijk. 

Deze traditie werd in de loop van de tijd in stand gehouden en versterkt tot het punt dat Viver de helft van de wijn in de hele Valenciaanse Gemeenschap produceerde.

Ruim honderd jaar later werkt de Viver Coöperatie eraan om in haar eigen wijnmakerij kwaliteitswijnen die de wijncultuur een prominente plaats geven binnen de productie. Hierbij wordt de wijnstok opnieuw gewaardeerd als de belangrijkste hulpbron van het gebied.  

Rode wijn in Viver bestaat uit 90% van de productie waaronder bekende wijnen zoals

  • Tempranillo, Garnacha, Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon
  • La Perdición, heeft een gouden medaille gewonnen bij de Grand International Wine Award Mundus Vini 2022

Viver wil plattelandstoerisme promoten

Met dit wijnfestijn wil de Coöperatie de wijn bekend maken in een feestelijke sfeer in een natuurlijke omgeving. Ook om het plattelandstoerisme te koppelen aan Enologie en Gastronomie. En niet alleen nationaal maar ook internationaal.

Ooit verwoestte phylloxera-plaag in 1915 de uitgestrekte wijngaarden samen met de walnoot, olijf en amandel gewassen.

Dankzij het behoud van vareta’s in de Botanische Tuin van Valencia en het Valenciaanse Instituut voor Landbouwonderzoek (IVIA), is het mogelijk geweest om de inheemse variëteiten Mondragón, Pampolat de Sagunt en Morenillo te behouden.

Bezoek dus dit wijnfestijn in Viver. Neem de BOB mee zodat er van de goede wijn genoten kan worden.

220720-winefest-viver-800x200px