Vliegveld Castellon nieuwe route naar Rome

Ximo Puig, de president van de Generalitat heeft deze week aangekondigd dat de luchthaven van Castellón, in de comunidad Valencia, tegen het einde van dit jaar 150.000 passagiers zal bereiken. En dat er in 2023 nog een route bijkomt met Rome aan de tien huidige internationale routes.

Puig legde deze verklaringen af na een werkvergadering met de minister Rebeca Torró, en de directeur van Aerocas, Blanca Marín.

Hierbij is de balans opgemaakt en zoals de president heeft bevestigd, een “record” is geweest. In die zin wees hij erop dat hij erin geslaagd is om van een “zeer gecompliceerde” en “zeer inactieve” reputatiesituatie over te gaan naar “een instrument voor de economie van Castellón en de Valenciaanse Gemeenschap”

Record passagiers 150.000 wordt bereikt


Volgens bronnen van het voorzitterschap meld Puig ook dat de komende dagen het “record” van meer dan 144.000 passagiers zal worden bereikt, dat aan het einde van het jaar 150.000 zal zijn.

Bovendien, zo heeft hij aangegeven, zal er een “record industriële economische activiteit” zijn met de complementaire activiteiten van onderhoud en demontage van vliegtuigen. Momenteel geldt dit voor 40 vliegtuigen.

In juni 2023 nieuwe route naar Rome

Ook nieuw is dat er vanaf juni 2023 er een nieuwe route bijkomt naar Rome. En dat is een groot pluspunt te noemen voor de Valenciaanse gemeenschap.

Volgens hem is dit jaar doorslaggevend geweest omdat “naast de tien internationale routes, we de route met Madrid hebben bereikt”. Vliegveld Castellon heeft dus als faciliteit een verbinding te maken met alle bestemmingen van de wereld.

Bestemmingen vanuit Castellon, Costa de Azahar

Vanuit het vliegveld aan de Costa Azahar is het dus mogelijk om naar diverse bestemmingen te vliegen met Ryanair, Wizzair en AirNostrum.

De bestemmingen vind je in onderstaand schema en helaas zit Schiphol er nog niet bij.

BestemmingenLuchtvaartmaatschappijLInk
Madrid (MAD)AirNostrum-Iberiawww.iberia.com
Sevilla (SVQ)AirNostrum-Iberiawww.iberia.com
Londres Stansted (STN)Ryanairwww.ryanair.com
Bucarest – Otopeni (OTP)Wizz Airwww.wizzair.com
Rome (FCO)Wizz Airwww.wizzair.com
Porto (OPO)Ryanairwww.ryanair.com
Bruselas (CRL)Ryanairwww.ryanair.com
Katowice (KTW)Wizz Airwww.wizzair.com
Budapest (BUD)Wizz Airwww.wizzair.com
Dublín (DUBB)Ryanairwww.ryanair.com
Düsseldorf Weeze (NRN)Ryanairwww.ryanair.com