Prefab woningen te koop bij Valenciaanse Bauhaus

De bouwmarkt Bauhaus in Paterna te Valencia is begonnen met de verkoop van prefab woningen. Ook wel containerwoningen, die natuurlijk ingericht zijn als een echte woning met een keuken, badkamer, slaapkamer en woonkamer. Ze zijn al vanaf € 12.499 verkrijgbaar.

Een Tiny woning van 30 vierkante meter

De prefab woning heeft een oppervlak van 30 vierkante meter, is 12 meter lang en 2,44 meter breed. De woning is dus gebouwd in oude vrachtcontainers en helemaal gedecoreerd door Bauhaus. Dit is allemaal in samenwerking gegaan met het Valenciaanse bedrijf Dos Días Diseño de Containers. Speciaal voor de Spaanse consumentenmarkt. Dit bedrijf zorgt ook voor het transport van de woning.

Prefab woningen zijn trending

De laatste jaren zijn dit soort tiny woningen, prefab woningen helemaal trending aan het worden. De Bauhaus heeft nu dan ook al honderden aanvragen lopen. De afgelopen maand zijn er alleen al acht woningen tijdens de expositie verkocht.

Naast dat het praktisch is als containerwoning kan je ze ook gebruiken als kantoor, cabines, bij een zwembad, op de camping plaatsen of op een stukje grond, nadat je de vergunning rond hebt. Door de aantrekkelijke prijs is dit voor Spanjaarden betaalbaar. Daarnaast heeft de corona pandemie ervoor gezorgd dat de aanvraag groeiende is naar dit soort woningen.

In de regio Castellon hebben wij al een aantal van deze containerwoningen zien staan. In de bergen zijn ze off grid en voorzien van veel zonne-panelen.

Containerwoning-Bauhaus
Foto https://www.eleconomista.es/

Milieuvriendelijk

Omdat de containers gerecycled zijn is het een milieuvriendelijke oplossing. Daarnaast zijn er geen kosten voor waterverspilling omdat er geen water wordt gebruikt tijdens het proces. De containers hoeven niet te worden omgesmolten. Deze woningen zijn ook best snel klaar, voor een oppervlak van 60m2 is deze in een maand al gereed.

Mocht een containerwoning zijn geplaatst en er wordt geen vergunning afgegeven dan is de woning zo weer te verplaatsen.

De Bauhaus

De Bauhaus is van oorsprong een Duitse bouwmarkt die opgericht is opgericht door Heinz-Georg Baus in 1960 in Mannheim. Het hoofdkantoor is te vinden in Zwitserland in de plaats Belp. De Bauhaus is enorm gegroeid en heeft nu meer dan 250 vestigingen in 19 landen.

De Bauhaus heeft een uitgebreid assortiment, is een megagrote bouwmarkt en echt leuk om daar door heen te wandelen. Mocht je in de buurt zijn van Paterna dan moet je zeker eens een kijkje gaan nemen in deze bouwmarkt. Hoe er te komen klik op deze link van googlemaps.