Nieuwe ondernemers gezocht voor deze vijf steden in de Provincie Castellon

Eerder schreven wij al dat er een gezin werd gezocht voor het verlaten dorp La Torre d’en Domenech om het dorp nieuw leven in te blazen. In de provincie Castellon aan de Costa del Azahar gaat de zoektocht nu verder voor de volgende vijf steden. Nu wordt er begonnen aan de tweede editie van dit proces.

Red Eléctrica, Correos en AlmaNatura hebben hun krachten gebundeld om inwoners te vinden die naar deze gemeenten van Alto Palancia verhuizen om meer leven in de brouwerij te brengen en wat eveneens weer ten goede komt voor het toerisme aan de prachtige Costa del Azahar. Deze omgeving heeft zoveel moois te bieden met pittoreske dorpen, prachtige natuurgebieden en een mooie kunstlijn.

Welke vijf steden zijn dit dan in de provincie Castellon?

 • Almedíjar
 • Castellnovo
 • Caudiel
 • Geldo
 • Sot de Ferrer

Er is afgelopen week een virtuele meeting geweest met de burgemeesters, vertegenwoordigers van de steden in samenwerking met Holapueblo, die de selectieprocedure begeleidt. De president van de Red Eléctrica Group, Beatriz Corredor heeft verklaard dat “het verlaten van dorpen geen probleem is op het platteland van Spanje, het is van iedereen . 

Holapueblo begeleidt de selectie

Holapueblo is een platform met als doel de nieuwe inwoners in contact te brengen met de leeglopende steden of dorpen. Ze zijn dus een intermediair voor mensen die zich op het platteland willen vestigen en hun ondernemerschap willen uitvoeren.

Zie jij dit wel zitten? Inschrijven kan tot 11 juni op de website van www.holapueblo.com

Waar moet aan voldaan worden om geselecteerd te worden?

Om geselecteerd te worden zijn er wel een aantal criteria, er zijn maar 35 plekken voor nieuwe inwoners.

 1. Aantonen van ondernemerschaps-, technisch, commerciele en economische eigenschappen. Het moet financieel duurzaam (MPV) zijn, voordelen opleveren voor de samenleving en het milieu respecteren en beschermen.
 2. Documentatie die nodig is om in Spanje te wonen en te werken .
 3. In het bezit zijn van een computer en goede internetverbinding, aangezien het advies is om 100% online te kunnen zijn. 
 4. Echt perspectief en levensplan in de gemeente.
 5. Economische middelen om zich in de gemeente te kunnen vestigen totdat het bedrijf voordelen begint te krijgen en om de implementatie en het voortbestaan van het bedrijfsmodel in de vroege stadia te vergemakkelijken (secundair inkomen, sparen, gezinsbijstand, banklening, enz.)
 6. Tijd vrij maken voor inwerken gedurende 4 uur per week voor 3 maanden.

Wil jij deze leeglopende dorpen ondersteunen en zie jij jezelf wel zitten en voldoe je aan de criteria? Schrijf je dan dus in op de website van www.holapueblo.com

inwoners-gezocht-castellon
foto holapueblo.com