Natuurpark Sierra Calderona, Valencia

Het Natuurgebied Sierra Calderona in Valencia is een bergketen in de Camp de Turia, Alt Palancia en de Horta Nord. Gelegen tussen de provincie’s Castellon en Valenica. De Sierra Calderona heeft een oppervlak van 49m2 kilometer of 18.019 hectare. De hoogste berg in dit gebied met een hoogte van 1012 meter is Montemayor

In dit natuurpark kan uitstekend gewandeld worden want er zijn gemarkeerde wandelpaden. Wielrenners en mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen door de stevige beklimmingen en afdalingen.

Mirador del Garbi

Een zeer populair uitzichtspunt is wel de Mirador del Garbi. Goed bezocht door Spanjaarden en andere toeristen. Stevige schoenen zijn aan te raden om boven te komen. Daar heb je een prachtig uitzicht over de vallei. Als het helder is kan je Puerto Sagunto of de Columbretes eilanden zien liggen. Hier is ook Hermitage van Santa Creu del Garbí te vinden.

Uitrusten en picknicken kan in het recreatiegedeelte aan de houten picknicktafels. Heerlijk even bijkomen omringd door de prachtige natuur. Een ander uitkijkpunt is de Llosar.

Met de auto is het mogelijk om helemaal naar boven te rijden en daar de auto te parkeren. Het park heeft tal van grotten en diepe rivierkloven.

Fotograferen-Garbi-Mirador
Mirador del Garbi

Kasteel

In het dorpje Serra ligt op 600 meter hoogte het kasteel van Serra. Hier is een mooie wandeling te maken. Na een stevige maar mooie klim wordt je positief verrast met een prachtig uitzicht.

Andere leuke bezienswaardigheden

  • Charterhuis van Portacoeli, Serra
  • Font del Compte, Algimia de Alfara
  • Klooster van de Heilige Geest, Gilet
  • Pi El Zout, Nàquera
  • Wenkbrauwmolen, Gátova
  • Mola de Segart
  • Torres Torres-kasteel

Flora en Fauna

In het natuurgebied komt je een verscheidenheid tegen aan kruiden en planten. Boomsoorten zoals de Mediterrane den, cipressen, olijfbomen en de kurkeik zijn hier eveneens te vinden. Het ruikt soms ook heerlijk naar dennengeur. Diverse diersoorten leven hier eveneens, zoals meer dan 140 vogelsoorten, hagedissen, kikkers, slangen en eekhoorns.

Een bezoek aan dit natuurgebied is een aanrader, neem zelf eten en drinken mee. Bezoek het niet op een snikhete dag, dat is veel te warm.

Mirador-del-garbi