Natuurpark Albufera, Valencia

Het beschermde natuurpark Albufera vlakbij de stad Valencia mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan deze regio. Hier zijn de rijstvelden waar de Valenciaanse Paella mee wordt gemaakt. Op het meer zijn boottochten te maken en wandelen door de prachtige omgeving. Wist je dat…dit is het grootste zoetwatermeer van heel Spanje met een afmeting van 21.000 hectare.

Dorpjes El Saler en El Palmar

Het meer is omgeven door schattige dorpjes onder andere El Saler en El Palmar. Hier zijn prachtige stranden te vinden omgeven door fraaie duinen. Tevens zijn hier veel restaurantjes te vinden waar je de Valenciaanse Paella kunt proeven.

El Saler is ideaal om te bezoeken, want vanaf het dorpje loop je in maximaal tien minuten naar het mooie strand. Ga je voorbij het meer, dan kom je in El Palmar. Dit is tevens een mooi idyllisch dorpje waar de paella niet te versmaden is. Je zou het misschien echt niet denken maar ook Valencia heeft rijstvelden.

Neem een lunch in een van de pittoreske dorpjes en proef de traditionele Valenciaanse Paella. Hier ben je aan de juiste adres om lokale gerechten te proeven.

Boottochtjes maken

Op het meer kunnen er boottochtjes worden gemaakt voor circa 4 euro. Deze bootjes heten Albuferenc en de tocht duurt ongeveer 40 minuten. Tijdens de tocht zal er interessante informatie verteld worden over het natuurgebied.En als het even mee zit kun je diverse soorten eenden en vogels spotten. Er leven 300 verschillende soorten.Neem je camera dus mee. De tocht gaat ook langs vissershuisjes. Vanuit El Palmar vertrekken de meeste bootjes.

Rond het meer is een landschap van moerassen en rijstvelden die steeds in verandering is volgens de teeltcyclus.

vissershuis-albufera
Vissershuis Albufera

6 routes

Er is een keuze te maken uit 6 routes in Devesa om de landschappen, de flora en de geschiedenis te leren kennen.

  • Botanische route
  • Route van de zintuigen
  • Historische route. El Saler
  • Historische route. Gola de Pujol
  • Speelse route langs het strand
  • Route van de landschappen

Je kan dit al wandelend of fietsend doen. Een audiogids downloaden in het Spaans of Engels. Op deze manier kan je de prachtige natuur nog meer waarderen. Het is mogelijk om een georganiseerde tour te maken vanuit Valencia. Of een boottocht inclusief lunch of diner.

Hoe er te komen

Bereikbaar via de snelweg Valencia-El Saler. Er is tevens een goede busverbinding vanuit de stad Valencia naar de nabij gelegen dorpjes El Saler en El Palmar. Neem de lijn 24 of 25 van de EMT. Hier zijn veel rivierhavens en steigers voor kleine boten en goede wandel- en fietspaden.

Klik op de om er te komen van Google Maps.

natuurpark-albufera-valencia
Natuurpark Albufera Valencia