Magische dorpen in 2020 van Castellon

De magische dorpen van 2020, een initiatief van Pueblos Mágicos de España heeft voor dit jaar drie nieuw magische dorpen uitgeroepen waarbij het getal nu op 51 staat. Het leuke hiervan is dat er voor dit jaar een dorp uit Castellon is vermeld en daar kunnen we wel trots op zijn.

Deze dorpen worden magisch genoemd als ze over iets bijzonders beschikken. Hierbij wordt gekeken naar o.a. gastronomie, wat ze te bieden hebben en de bezienswaardigheden.

Mascarell als magisch dorp vernoemd

De drie dorpen zijn Comillas (Cantabrië) , Taramundi (Asturië) en Mascarell (Castellon). En de laatste plaats is wel heel bijzonder want Mascarell is heel apart en zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Mascarell is de enige plek in deze regio die helemaal ommuurd is en zeker artistiek te noemen is. Hier vindt het grootste jaarlijkse Medieval markt plaats, en uit eigen ervaring hebben we meegemaakt dat dit werkelijk een prachtige markt is. En dat dit dorp in een prachtig gebied ligt tussen de sinaasappelvelden. En er wonen ook nog 200 mensen in dit stadje.

Wij zijn er bijzonder trots op dat Mascarell is benoemd tot een van de nieuwe magische dorpen in 2020. Wilt u meer informatie over Mascarell, klik hier.