Mascarell, ommuurde stad in Castellon

Mascarell is een kleine ommuurde stad die tot de gemeente Nules behoort. Ooit hoorde het naast Villavieja en Moncofar, Barony en Marquesado de Nules. Momenteel telt Mascarell 200 inwoners. Deze plaats heeft een grote erfgoedwaarde. De volledig ommuurde omheining is van middeleeuwse oorsprong en is hiermee de enige volledige ommuurde stad in de gehele Valenciaanse gemeenschap.

Mascarell een volledig ommuurde stad.
Mascarell

Geschiedenis

De bouw dateert van 1553 en dit is tevens de belangrijkste attractie. Voorheen was Mascarell omgeven door een gracht, die nu is omgeven door een irrigatiesloot. Na de verdrijving van de Moren was deze plaats totaal ontvolkt.

De muur is gemaakt van baksteen, aarde en kalk en in het midden van elke kant een toren. Tevens zijn er twee toegangsdeuren aan de oost- en de westkant. In 1995 is Mascarell uitgeroepen tot cultureel eigendom.

Feesten en Evenementen

In het laatste weekend van Augustus heeft Mascarell zijn eigen festiviteiten met stieren, spelletjes, dansen.

Zeer populair is de Mercado Medieval, een middeleeuwse markt die sinds 2007 elk jaar in November plaatsvindt. In het hele dorp zijn kraampjes te vinden met allerlei handgemaakte spullen. Dit is een zeer drukbezochte markt en men komt overal uit de omgeving vandaan. Als u in de buurt bent dan is het zeker de moeite waard deze markt te bezoeken.