Fotograferen in Castellon

Fotograferen is ontzettend leuk en sinds wij een paar jaar geleden een camera, Panasonic Lumix hebben aangeschaft hebben wij het fotograferen ontdekt. We trekken er regelmatig op uit in de Comunidad Valencia en spotten vaak mooie plekken.

In de Provincie Castellon zijn heel veel plekken waar het mooi fotograferen is, vooral met de zon erbij en in bepaalde jaargetijden. Dit kan overal, op straat, in de natuur, van de gebouwen, het platteland, de grafitty op muren.

Er zijn vele leuke dorpen te vinden in de provincie waar mooie architectuur en gebouwen zijn te fotograferen. De laatste jaren zijn de muurschilderingen in opkomst, en vooral grafitty.

Miau, Fanzara

Miau Fanzara staat bekend om de bekende muurschilderingen, aangebracht door verschillende kunstenaars die om de zoveel tijd iets nieuws mogen aanbrengen op de muur. Miau is een gratis open luchtmusuem, lekker rondslenteren en verbaasd staan van de mooie grafitty aan de muur.

Fotografie-muurschilderingen
Miau, Fotografie

Desierto de las Palmes

Dit is een prachtig natuurgebied met een fraaie flora en fauna. Hier kan men mooie wandelroutes nemen en meteen genieten van de mooi groene natuur met prachtige planten en bloemen. Omdat het wat hoger is gelegen levert dit prachtige uitzichten op. Als de lucht helder is dan kan je de zee zien liggen. Meer informatie hierover, klik op Desierto de las Palmes.

Mirador del Garbi

Dit prachtige natuurgebied Sierra de Calderona ligt op de grens van Castellon en Valencia en is ook zeker de moeite waard om hier te fotograferen. Op 560 meter hoogte met prachtige gesteente en bij helder weer kan men Puerto Sagunto zien liggen. Dit gebied heeft fraaie wandel- en fietspaden.

Omdat er in Spanje veel zonlicht is en blauwe luchten is er al snel een mooi plaatje te schieten. Wij raden aan om een stuk te gaan rijden en door dorpjes heen te wandelen, soms loop je tegen verrassende dingen aan die de moeite waard zijn om te fotograferen.

Drone

De regio Castellon is een ultiem gebied voor fotografen. Maar tevens om je Drone op te laten stijgen, maar pas op, want er zijn een aantal maritieme zones waar dit niet mag. Vaak betreft dit een maritieme zone, een vergunning die nodig is of een bepaald diploma. Voor de regelgeving klik op Europese regelgeving voor Drones.