Fallas Valencia dit jaar online gevierd

De maand Maart is normaal gesproken het bekende grote feest de Fallas in Valencia. In de stad worden enorme poppen van papier maché en hout tentoongesteld, wordt er vuurwerk afgestoken en zijn er diverse optochten. Normaal gesproken trekt dit feest heel veel toeristen, +/- 1 miljoen bezoekers waaronder veel Nederlanders.

Fallas-Sagunto

Vorig jaar was het feest helemaal geschorst vanwege Covid-19 en dit jaar zal het wederom anders verlopen maar vindt grotendeels online plaats.

Zondag 28 februari  vindt er dus geen mascletà plaats en geen optocht met muziek, zal de Crida niet optreden voor de Torres de Serranos. Wel wordt er een video getoond met beelden van het laatste optreden en vanaf 20.00 uur een speciale bijeenkomt met toespraken.

Op maandag 1 maart zullen er virtueel beelden worden vertoond van de Ninots, de papier maché poppen kunnen online worden bekeken.

Balkon en Ramen versieren op 13 maart

Voor 13 maart zal er worden verzocht om de balkons en ramen van de stad Valencia op te sieren met typische elementen van het Fallas-festival, zoals blouses en kleurrijke doeken. Normaal gesproken waren bepaalde straten verlicht en op deze manier wordt er toch een feeststemming gecreëerd.

Foto’s delen op Social Media van voorgaande edities

In de nacht van 14 op 15 maart word verzocht om op social media foto’s van voorgaande edities te delen om op deze manier het feest in ere te houden. Er wordt immers een heel jaar keihard aan de poppen gewerkt.

foto: 7televalencia.

Van 15 tot 19 maart zal de grote week van de Fallas in Valencia worden gehouden, maar wel online animatie-, cardio-lessen en zelfs Valenciaanse gastronomische tutorials.”

Foto van de zelfgemaakte Paella plaatsen op Social Media

Om dit atypische programma van de Fallas 2021 in Valencia af te sluiten, is er meegedeeld aan de Valencianen en Falleros rond 19 maart om thuis een paella te koken en een foto te delen via social media.

Het verbranden van de poppen

De poppen worden normaal gesproken na de Fallas verbrand en is een spectakel. Er is besloten om dit nu naar volgend jaar 2022 te verplaatsen.

Wist je dat... In Valencia 400 verenigingen zijn die zorgen dat er 800 beelden worden gemaakt? Het duurste beeld werd in 2008 verbrand en kostte € 1 miljoen.