De middeleeuwse markt van Mascarell 5 t/m 7 November

De Mascarell Medieval markt is terug nadat het in 2020 niet heeft kunnen doorgaan door COVID. De gemeente Nules is nu bezig met de organisatie van de komende editie die plaatsvindt van 5 t/m 7 November

Bij deze vergadering waren raadslid van Mascarall Guillermo Latorre, de burgemeester van Mascarell, Felipe Sánchez en vertegenwoordigers van het bedrijf Culthisme aanwezig. De markt zal alleen niet binnen de muren plaatsvinden maar in de directe omgeving van Mascarell.

Prachtige programmering

Deze middeleeuwse markt zal een andere invulling hebben dan de vorige edities om gezondheidsveiligheid voorop te stellen. Zo moet er meer open ruimtes zijn, een grotere uitbreiding om voldoende sociale afstand te kunnen houden. De burgemeester van Mascarell heeft verzekerd dat de programmering niet zal teleurstellen. Er zijn shows te zien, leuke middeleeuwse kraampjes en een paar nieuwe historische acts, die tot nu toe niet gezien zijn.

Vanaf 2007 georganiseerd

De middeleeuwse Markt van Mascarell die sinds 2007 wordt gehouden, zal volgend jaar proberen de erkenning te krijgen van het Festival van Autonoom Toeristisch Belang. Nules heeft dit onlangs gekregen voor de Agricultural Fair dankzij het werk van het Department of Heritage.

Enige ommuurde stad in de Valenciaanse gemeenschap

Wij hebben deze middeleeuwse markt bezocht toen het nog gehouden werd en waren onder de indruk. Het is een zeer gezellige plek in een kasteelachtige omgeving. Dit stadje is helemaal ommuurd en is van erfgoedwaarde. Er wonen 200 mensen en het is de enige volledige ommuurde stad in de gehele Valenciaanse gemeenschap. In 2020 is het stadje door de Pueblos Mágicos de España uitgeroepen tot een van de magische dorpen.