La Tomatina, Buñol

La Tomatina is een festival die altijd op de laatste woensdag in Augustus wordt georganiseerd. Dit tomaten festival vindt plaats in Buñol nabij Valencia. Bij dit feest worden er duizenden kilo’s tomaten naar elkaar gegooid.

Waar ligt Buñol?

Buñol ligt op 40 km ten westen van Valencia en er wonen zo’n 10.000 inwoners. De rivier de Buñol loopt hier eveneens doorheen. Deze regio heeft voornamelijk landbouw. Het is tevens mogelijk om hier met de trein te komen want de RENFE treinverbinding loopt hier langs.

La Tomatina, Buñol

La Tomatina wat is het?

De historie begint in het jaar 1945 toen er een feest plaatsvond met verklede mensen. Deze mensen werden bekogeld met tomaten die ze van huis hadden meegenomen. Het jaar daarop gebeurde dit weer en zo werd het een steeds groter evenement. De bedoeling is om een uur lang tomaten gek te doen en elkaar te bekogelen met tomaten.

Er komen jaarlijks rond de 40.000 mensen af op dit feest. Dus ga maar na hoe groots dit is.

Als je mee wilt doen dan dien je wel een entree te betalen, er zijn diverse entreekaarten verkrijgbaar afhankelijk met welke festiviteiten je mee wilt doen. Op de website van La Tomatina is een en ander te vinden hierover.

Voor meer informatie en entreekaarten lees verder