5 Leuke dingen doen op het strand aan de Costa del Azahar

Als je je vakantie doorbrengt aan zee aan de Costa del Azahar in Castellon of Valencia dan is het natuurlijk heerlijke ontspannen op je strandbedje. Maar dat is eigenlijk best wel zonde want er zijn veel dingen te ontdekken en tegenwoordig is er veel meer watersportverhuur zodat je je ook in en op het heerlijke zeewater kunt vermaken. Wij hebben hieronder een aantal leuke dingen op een rij gezet voor als je even bezig wilt zijn.

Dus als je uitgerust bent doe dan een van de onderstaande 5 dingen die leuk zijn om te doen aan de Costa del Azahar.

1. Suppen, op je eigen supboard

Suppen is helemaal trending geworden afgelopen tijd en ze zijn er in veel maten en prijzen. Wat denk je van de opblaasbare sup, deze kan je makkelijk meenemen in de auto. Spanjaarden hebben de Sup tegenwoordig eveneens ontdekt en wij zien fanatieke suppers zowel op zee als op het meer.

En eigenlijk kan iedereen dit doen, je hoeft er niet perse op te staan maar je kan ook zittend suppen. Er zijn tegenwoordig ook speciale zitjes verkrijgbaar. Verplaatsen doe je met peddels. Wel eerst even oefenen uiteraard.

Het Supboard is aan te schaffen bij bijoorbeeld de Decathlon.

suppen-costa-del-azahar
Suppen aan de Costa del Azahar

2. Kajakken of met de kano

Heel veel verkocht afgelopen jaar is de opblaasbare kano. Ideaal voor gebruik op zee, over een meer of een rivier. Als je zo nieuwsgierig bent naar de overkant of een ander strandje spring dan in je opblaasbare kano of kajak en peddel daarheen. In je rugzak kan je makkelijk wat eten en drinken meenemen. Wij hebben zelf heel veel plezier van onze opblaasbare kano en zijn veel op meren te vinden zoals bijvoorbeeld Ribesalbes of in zee bij Moncofa.

De zee is niet altijd even veilig dus het is wel belangrijk om de vlaggen in de gaten te houden. Groen is veilig, geel is een risico en bij de rode vlag mag je absoluut niet het water betreden. De kano of kajak is o.a. te koop bij de Decathlon.

opblaasbare-kano
Er op uit met de opblaasbare kano

3. Ontdek de onderwater wereld, Snorkelen

Snorkelen is al jaren leuk om te doen en tegenwoordig zijn er veel moderne snorkelbrillen en accessoires verkrijgbaar bij diverse sportwinkels. Doe je waterschoenen of zwemvliezen aan en ontdek de mooie wereld onder water. Koop er ook nog een onderwater camera bij voor de prachtige herinneringen als je dan weer thuis komt.

Snorkelen is vooral leuk in de buurt van rotsen en kleine strandjes en baaien. Je kan natuurlijk ook met een boottripje mee waarbij je de mogelijkheid hebt een duik in de zee te nemen met je snorkelspullen. Dit is een mogelijkheid bij Grao de Castellon waar je met een boot naar de Columbretes eilanden kunt varen.

snorkelen
Snorkelen aan de Costa del Azahar

4. Zonsondergang bewonderen op fraaie uitzichtspunten

Aan de Costa del Azahar zijn fraaie uitzichtspunten (Miradores) te vinden, boven op een berg of op een kasteel. Je hebt de mooiste zonsondergangen boven het water, als de zon de zee inzakt. Doe goede wandelschoenen aan en klim naar boven om een spektakel mee te maken. Neem eten en drinken mee en genieten maar van het mooie schouwspel.

5. Zeevruchten en vis eten

Spanje staat bekend om haar vis en zeevruchten en die moet je geproefd hebben, denk bijvoorbeeld aan de Valenciaanse Paella, in de Comunidad Valencia een zeer populair gerecht en elke zondag komen families bijelkaar om traditiegetrouw Paella te eten. Maar tevens andere vissoorten zoals inktvis (calamares), Tonijn of Dorada.

Vis eten

Zoals je kunt lezen is er best veel te doen aan de Costa del Azahar, dus sprokkel je spullen bij elkaar voor een fijn strandvermaak de komende zomer.