5 Heerlijke zomergerechten van Spanje

Het mediterrane dieet, dit geldt ook voor de provincie Castellon, bevat diverse gerechten die koud geconsumeerd kunnen worden met grote voordelen voor onze gezondheid. Wat is er nou lekkerder tijdens warme zomerdagen om een heerlijk fris gerecht te eten?

Veel producten komen rechtstreeks van het land en zijn vers, licht en zeer gezond. Als je in Spanje verblijft dan moet je zeker een van deze gerechten geproefd hebben.

5. Horchata

Een fris drankje die bestaat uit aardamandelen en watersuiker, het lijkt een beetje op melk. De amandelen zijn afkomstig van de knol van de Chufaplant. In het oude Egypte werd dit al gebruikt. Amandelen schijnt volgens de Arabieren en Perzen de spijsvertering te bevorderen. In heel veel horecagelegenheden staat altijd wel een horchata apparaat.

horchata
horchata

4. Aardappelomelet, Tortilla

Een typische tapa die overal verkrijgbaar is in horeca is de populaire Tortilla, Spanjaarden zijn er echt gek op. Het is een mix van Ei, Aardappelen, Olijfolie en zout. Verkrijgbaar met of zonder ui. Een zeer eenvoudig gerecht die je makkelijk thuis kunt maken, als je over hebt kan je het invriezen voor later.

tortilla
Tortilla

3. Meloen met Ham

Dit is echt een heerlijk fris gerecht, het wordt vaak als voorgerecht geserveerd. Heel simpel een plak meloen met daaromheen gewikkeld een paar plakjes serranoham. Hoe sappiger de meloen hoe hoger de kwaliteit is van de ham. Dit moet je thuis echt eens gaan proberen, het is verbazingwekkend lekker.

meloen-met-serranoham
Meloen met ham

2. Gazpacho

Dit is een soort van koude gepureerde soep bereid van tomaten en rauwe groenten zoals paprika, ui, croutons en witte wijnazijn. Doorgaans gebruikt als voorgerecht en er zit geen vlees in. Meestal gebruikt als tussendoortje, voorgerecht, hoofdgerecht of tapa. Dit moet je eens geproefd hebben, lekker fris.

gazpacho

1. Ajoblanco

Een traditionele koude soep die bestaat uit knoflook, rauwe amandelen, olijfolie, azijn en brood. Zeer populair onder de Andalusiërs maar eveneens verkrijgbaar in de Comunidad Valencia. Vaak geserveerd met druiven of plakjes meloen.

knoflooksoep

Er zijn nog veel meer heerlijke gerechten zoals de Valenciaanse Paella, Pan con Tomate, Ensaladilla rusa (Russische salade) en de bekende Pintxos en Croquetas.