Waar kan ik een olijfolie proeverij doen in Castellon?

Wil je wel eens een olijfolie proeverij doen als je in Castellon bent? Dat is heel verstandig want alleen dan kom je te weten hoe het wordt gemaakt en waar je op moet letten bij het proeven. In Spanje wordt de meeste olijfolie geproduceerd op Italië na.

Wist je dat… bij tapas veel olijfolie wordt gebruikt ? Vaak op tomatenpartjes gedaan samen met Oregano. Wij vinden dit zelf echt super lekker. Of gebruik olijfolie als beleg op een broodje.

Verder kan je er rustig diverse gerechten mee grillen of roerbakken, als extra ingrediënt door je zelfgemaakte vinaigrette saus. Ook door de salade is heerlijk.

Olijfolie is best gezond te noemen, het voorkomt hart- en vaatziekten.

Aceites Sant Mateu

Het bedrijf Aceites Sant Mateu biedt rondleidingen en daarna olijfolie proeven van de verschillende soorten olijven. Dit is mogelijk inclusief lunch onder stokoude olijfbomen.

De keuze van de rondleiding bestaat uit 5 pakketten

  • Pakket 1, Kennis maken met de molen, proeverij
  • Pakket 2, Lunch en bezoek aan de molen, rondleiding
  • Pakket 3, Rondleiding en proeverij
  • Pakket 4, Olijvenoogst, lunch, bezoek aan oliemolen, proeverij
  • Pakket 5, Naar eigen keus in te vullen

Bardomus Alcalá de Xivert

In het prachtige Alcala de Xivert is ook een olijfolie proeverij te boeken. Met een wandeling over het landgoed en vervolgens een bezoek aan de oliemolen en afgesloten met een proeverij.

Als je het leuk vindt dan kan je ook nog een olijfboom adopteren. En op die manier een van de oudste Europese tradities in leven te houden.

Zie je het wel zitten om de EVOO olijfolie te komen proeven. Dan is het mogelijk om via deze link Bardomus te reserveren.

Traiguera

Olijfbomen en olie zijn een onlosmakelijk onderdeel van de identiteit van Traiguera, Maestrat en het hele grondgebied van Sénia en vormen daarom de fundamentele essentie van dit gebied.

Daarom is Traiguera een ideale plek om dit erfgoed te ontdekken en van de vruchten te genieten. Of het nu gaat om de traditionele oliën van het gebied of die van de meest unieke oude olijfbomen.

Begeleide proeverijen en rondleidingen zijn te boeken via de website Maestrat travel. Voor € 6 is een compleet begeleide proeverij te boeken.

olijfolie-proeven