Wim en Sanne op verkenning in de provincie Castellon

Vaak krijgen wij vragen waar heen te gaan in de provincie Castellon. Want op onze website is wel veel informatie te vinden maar is ook afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Want je kan namelijk ook niet alles zien.

Zo kwamen Wim en Sanne bij ons terecht voor een advies. Zij zaten twee weken in de prachtige badplaats Alcossebre en is mooi centraal gelegen. Ook om vanaf die plek bezichtigingen in de omgeving te gaan doen.

Wel rustig aan natuurlijk

Natuurlijk moest het niet twee weken volgeboekt zijn want uitrusten is natuurlijk ook belangrijk. Dus een combinatie van strand en activiteit was een leuke afwisseling.

Hieronder een beschrijving wat Wim en Sanne gezien hebben.

Natuurgebied Sierra d ‘irta

Dit natuurgebied ligt vlakbij Alcossebre en daar zijn prachtige wandelingen te maken. Een wandelpad die langs de bergachtige kust loopt is eenvoudig te doen. Ook is er in dit gebied een Camping. Een bijzondere en rustige plek om daar even op het terras te zitten. Uiteraard dien je dit wel met een auto te doen.

Miau Fanzara, openlucht museum met muur schilderingen

Miau Fanzara mag ook zeker niet ontbreken. Dit is vanaf hun startpunt 40 kilometer en zo’n 35 minuten rijden. Dus niet extreem ver. En de rit er naar toe is al spectaculair.

Hier kan je een wandeling maken in de openlucht. Wim zeg “We wisten niet wat we zagen. Prachtige kunst op de muur in zeer heldere kleuren. Dit is nog niet zo lang geleden aangebracht. Heel erg mooi “.

miau-fanzara-castellon
Miau Fanzara, Openlucht museum

Vinaròs

Naar dit schattige kustplaatsje rijd je in 34 minuten en 40 kilometer afstand. Een wandeling over de lange boulevard. Neer ploffen in het centrum met de vele terrassen. Een lunch bij de Mexicaan La Hacienda Del Mexicano is ook goed bevallen.

Sanne zegt “Vinaròs vonden wij een goed advies. Het is enorm pittoresk en heel erg gezellig. Wij hebben ons prima vermaakt. En het aanbod aan strandjes is ook heel fijn “.

vinaros-strand-castellon
Strand Vinaros

En Alcossebre dan?

Omdat het niet zo heel groot is en dus ook compact is het prima te overzien. Met een gezellige haven waar je ook lekker even wat kunt nuttigen. Wel is het erg druk nu omdat er veel Spanjaarden op vakantie zijn. Maar dat mag zeker de pret niet drukken.

Hier is een prachtige houten wandelboulevard aangelegd, wat dus veilig is. En op het strand heeft Wim een waterscooter kunnen huren en Sanne een kano.

Samenvattend zeggen ze “Wij hebben een prachtige vakantie gehad en we komen zeker terug naar de prachtige omgeving. We raden het je zeker aan om hier tijd door te brengen “.

Alcossebre-Castellon
Alcossebre