Welke koffiebonen gebruiken voor je koffiebonen machine?

Welke koffiebonen gebruiken voor je koffiebonen machine? Dat is een belangrijke vraag want er zijn veel soorten koffiebonen verkrijgbaar. De soort en smaak maakt het verschil en iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Maar als je een bonenmachine in huis hebt dan moet je even opletten. Je wilt immers dat je koffieapparaat lang meegaat?

Torrefacto met een laagje suiker

Vaak wordt er aan koffiebonen een laagje suiker toegevoegd. Deze bonen heten Torrefacto. En is een proces waarbij aan het eind nog een laagje suiker om de koffiebonen heen komt voor het glanzende effect. Verder zorgt deze koffieboon voor een bittere nasmaak en heeft wel twee keer zoveel cafeine.

Daarnaast om de kwaliteit van de boon te verlengen. Een andere reden is dat koffie vroeger duur en schaars was, vooral na de burgeroorlog. En dit is daarom dat de bonen gemixt werden en vandaag de dag Mezcla genoemd wordt.

koffiebonen-kopen-spanje
Koffiebonen kopen in spanje

Wat zijn Mezcla koffiebonen?

Een mix van koffiebonen dus. Vaak is dit een variant van 50% Natural bonen en 50% Torrefacto bonen. En bij de andere variant is het Cafe arabica 100%. Koffie oorspronkelijk uit Azië en Midden-Afrika. De laatste wordt het meest gedronken in de wereld met ruim 70% van de koffiemarkt.

Koffiebonen met een suikerlaag tast de elementen van je koffieapparaat aan waardoor deze een minder lange levensduur heeft

Arabica of Natural voor je koffiebonen apparaat

Een suikerlaag in koffiebonen vind jij misschien wel lekker maar je koffiebonen machine is hier niet zo blij mee. Want de suiker blijft achter in het apparaat en zal op deze manier een kortere levensduur hebben.

Belangrijk is om het apparaat regelmatig schoon te maken. Wij zijn er inmiddels achter waarom het koffiebonen apparaat sneller kapot ging en gerepareerd moest worden.

Je kunt het apparaat dus een langere levensduur geven door geen koffiebonen te kopen met een suikerlaag. De bonen van 100% Arabica of Natural zijn het allerbest. Dit is dus geen mix. Let daar dus op in de winkel of als je online gaat bestellen.

Koffie zetten met een Percolator

Koffie zetten met een Percolator is ook zo lekker zijn onze bevindingen. Hier heb je koffiepoeder voor nodig. Maar als je een koffiebonen maler hebt dan is het dus mogelijk om de koffiebonen te malen en een keer een heerlijke espresso te drinken uit een percolator.

Deze koffie is iets sterker, maar ontzettend lekker. Hierbij kan je kiezen voor de espresso poeder van Hacendado Natural. In het Spaans “Cafe Molido natural Hacendado Espresso”.

Dit is op zijn Italiaans een espresso drinken en het apparaat is vernoemd naar de uitvinder er van, Alfonso Bialetti. Als je op de campo woont en niet veel stroom hebt dan is dit een ideale oplossing voor het maken van je koffie.

De percolator is verkrijgbaar bij een Chinese bazar vaak voor nog geen tien euro. Mocht je deze tegenkomen schaf deze aan en probeer het. Moeilijk is het beslist niet maar wel heel erg lekker.

Wees dus zuinig op je koffie machine en let de volgende keer goed op in de Supermercado.

koffie-percolator
Percolator