Wat is er te doen in Februari in Castellon en Valencia

In de maand Februari vinden er een aantal festiviteiten plaats aan de Costa del Azahar. Zo barst het grootse Carnaval weer los in Vinaros. En carnaval wordt op diverse plaatsen gevierd. Hieronder beschrijven we een aantal plaatsen waar u aanwezig kunt zijn.

Carnaval in Vinaros

Van 8 februari tot 24 februari wordt in Vinaros carnaval gevierd. Dit gaat gepaard met optochten. Mocht u in de buurt zijn in Vinaros dan is het zeker de moeite waard om dit spektakel mee te maken.

Feesten-in-Castellon
Feesten in Castellon

Carnaval in Peñiscola

Van 14 februari t/m 16 februari wordt in Peñiscola carnaval gevierd. Dit gaat gepaard met kleurrijke parades, optochten en muziek. Het speelt zich allemaal grotendeels af rondom het kasteel.

Carnestoltes en Carnaval, in Grao de Castellon

Dit wordt gehouden op 21 februari t/m 23 februari. Een groot feest met dj’s, kinderparades en magic shows. Vervolgens van 1 maart t/m 3 maart wordt Carnaval gehouden. Dit is een heel groot feest met optochten door de straten en Kostuumwedstrijden. Ook mag het vuurwerk niet ontbreken.

Moros y Cristianos in Valencia en Castellon

Van 7 februari t/m 11 februari wordt in veel gemeenten in Valencia en Castellon dit grote feest gevierd. Meer dan 5000 mensen, in prachtige outfits eert men de beschermheer San Blas. Het feest van de Moren en de Christenen met Parades, Vuurwerk, Muziek en buskruid.

Moros y Christianos

Knoflookfestival Benassal

De vijfde editie van dit knoflookfestival vindt op 22 februari plaats in Benassal. Een feest met fraaie kostuums en een van de meest prominente evenementen.

De viering begint om 11 uur met gebak en ‘barreja’. Om 14 uur begint de traditionele knoflookmaaltijd in het overdekte paviljoen. Vervolgens speelt de Five Cover Band. En om 19.00 uur dendert Arriero door de straten van de stad. ‘S Nachts is het de beurt aan de kostuums. Vanaf 23.00 uur volgt een parade door de ‘Vi, Festa i Bureo’ charanga. De dans, die om 1 uur begint, wordt gespeeld door het Supermàgic orkest en de Bandalay.

Knoflook festival Benassal

Let op ….Deze pagina wordt nog aangevuld..dus kom nog eens terug.