Villahermosa del rio

Villahermosa del rio is een gemeente in de Provincie Castellon en behoord tot de gemeente Valencia. Het ligt aan de voet van een heuvel nabij de rivieren de Carbo en Mayor.

Geschiedenis

Deze regio is van Islamitische afkomst en behoorde tot het landhuis van Zayd Abu Zayd. De laatste gouverneur van Valencia en bondgenoot van koning Jaime I van Aragon. De stad werd verwoest tijdens de gevechten in de Successieoorlog. Deze oorlog was een internationaal conflict en duurde van 1701-1713.

Villahermosa del rio is gelegen nabij de hoogste berg van de regio Castellon Peñagolosa Peak en Peñagolosa Natural Park wat op 1814 meter hoogte ligt en een 1095 hectare groot is. Het park wordt ook wel het dak van de Valenciaanse gemeenschap genoemd. De Carbo rivier ontspringt in het dorp. Het bekende wellness gebied Montanejos ligt op 29 kilometer afstand.

Vilahermosa del Rio is een van de weinige gemeenten in dit gebied met een industrieterrein. En samen met het toerisme is de landbouw en veeteelt nog steeds een activiteit.

Een prachtig natuurgebied en is zeker leuk voor een dagtrip. Wilt u wat langer blijven dan zijn er overnachtingen mogelijk bijvoorbeeld in het nabijgelegen vakantiepark Mas de Borras. Hier zijn diverse activiteiten te ondernemen en een buitenzwembad met glijbanen is aanwezig voor de kinderen.

Waar overnachten

Vakantiepark Mas de Borras, accommodaties in houten chalets, familiekamers of hotelkamer.

Meer informatie en actuele prijzen klik op Mas de Borras

Masía La Posada Del Río Carbo, Gevestigd in een 18e eeuws huis, gelegen op 5 km afstand van Villahermosa del Río.

Meer informatie en actuele prijzen klik op Masía La Posada Del Río Carbo