Valencia-Castellon-Barcelona met de trein, minder dan 2 uur

Met de nieuwe treinverbinding van Euromed die vanaf 13 januari zal starten verbindt Valencia, Castelló de la Plana met Barcelona in minder dan 2 uur (1 uur en 55 minuten). De treinen zullen rijden tussen Barcelona, Camp de Tarragona op de hogesnelheidslijn van de AVE. De reistijd zal aanzienlijk korter worden, tussen 45 en 23 minuten ten opzichte van de huidige reistijd.

Rechtstreekse verbinding zonder overstap

Het nieuwe aanbod van Renfe zal de verbinding van Valencia, Castelló de la Plana met Girona en Figueras verbeteren. Zes Euromed treinen, vier in de richting van Figueres, Girona, Castelló de la Plana en twee in de tegenovergestelde richting, zullen de hoofdstad van La Plana rechtstreeks met de Costa Brava verbinden. Dit alles zonder over te stappen naar Barcelona.

Acht Euromed treinen van Valencia naar Tarragona

Met de nieuwe diensten tussen de Valenciaanse Gemeenschap en Catalonië is het aanbod tussen beide gemeenschappen: acht Euromed diensten per richting, van verschillende breedte, zullen via een wissel naar Camp de Tarragona en Barcelona worden geleid via de hogesnelheidslijn. Talgo treinen zullen de huidige dienst blijven gebruiken via de conventionele route naar Barcelona, met een stop in Tarragona. De stations Cambrils en Salou komen te vervallen.

Silent Car

De Euromed biedt tevens een nieuwe functie, genaamd de Silent Car, tot nu toe exclusief voor de AVE. In treinwagen nummer 10 is een cafetaria gevestigd waar een hapje en een drankje verkrijgbaar is. Dit geldt voor de klasse Economy zonder extra kosten voor de klant.

De Euromed dienst met herkomst en bestemming Alicante, València, Castelló de la Plana, Camp de Tarragona, Barcelona, Girona, Figueras wordt geleverd met treinen van de S130-serie, met beweegbaar loopvlak. 

Elke trein heeft 299 zitplaatsen in twee klassen: Tourist (236) en Preferred (63), waarvan er één is aangepast voor personen met beperkte mobiliteit (PMR). Deze treinen kunnen met een maximale snelheid van 250 km / u rijden langs de nieuwe route. 

Speciale actie om dit te vieren

De RENFE is gestart met een leuke actie omdat de reis nu een stuk korter is tussen Alicantie en Barcelona. Er worden maar liefst 25.000 kaarten beschikbaar gesteld voor € 22,– tussen 13 januari en 29 februari. Deze actie heet Yovoy.