Unieke glamping deze zomer open in Atzeneta del Maestrat

In de regio Alt Maestrat wordt de eerste glamping in de provincie Castellon geopend die uit houten koepels bestaan. Dit zal het toerisme aanzienlijk vergroten.

Vídeo: Así construyen un novedoso 'glamping' en Castellón

We vinden deze Glamping in Atzeneta del Maestrat, een gemeente in de regio Alt Maestrat.

De Glamping bestaat uit innovatieve koepels met houten constructies zodat het contact met de natuur behouden blijft. Zonder in te leveren aan comfort.

Het initiatief komt van een ondernemers echtpaar uit dit dorp met 1300 inwoners. Ramón Tena en zijn vrouw Verónica Jareño, die vier jaar geleden, vóór de Covid-19-pandemie, besloten het grondgebied wat ze bezitten hiervoor te gebruiken.

¨We wonen erg graag in dit dorp en we realiseerden ons de groeiende vraag naar landelijke accommodatie in de omgeving; Samen met mijn familie hebben we een restaurant en enkele vakantieappartementen.

Maar dit is het eerste project waar mijn vrouw en ik aan begonnen en we besloten dat het iets zou zijn dat nog niet bestond”, legt deze 30-jarige ondernemer uit.

Bubbelaccomodaties

Het oorspronkelijke idee was om bubbelaccommodaties te installeren, zoals in Tírig en Càlig, “maar toen stelde het bedrijf waar we zochten deze houten koepels voor en die vonden we leuker; Er is een soortgelijke in Catalonië, maar in Castellón is het de eerste in zijn soort”, vertellen ze.

Glamping is open in Augustus

De verwachte openingsdatum is Augustus en in eerste instantie zijn drie koepels aanwezig, waardoor er ruimte overblijft voor uitbreiding tot maximaal zes.

“Bovendien bevindt zich op het terrein een heerlijk ruikend dennenbos en een oude korenmolen die we in een tweede fase willen renoveren zodat deze als extra attractie bezocht kan worden”, legt het echtpaar uit. 

De gemeenteraad juicht dit particuliere initiatief toe, dat tot stand is gekomen met behulp van Leader-fondsen.

Plattelandstoerisme

“Dit soort projecten zijn erg goed omdat ze hard nodig zijn. Mede omdat in onze regio het aanbod aan accommodatie voor plattelandstoerisme beperkt is en bijna alles gebaseerd is op de verhuur van plattelandshuizen door particulieren”, legt de burgemeester van Atzeneta uit van de Maestrat, Santiago Agustina.

Panorámica de Atzeneta del Maestrat.
Foto Elperiodicomediterraneo