Tips bij de aankoop woning en verbouwen in Castellon

Regelmatig komt bij ons de vraag waar men terecht moet voor benodigdheden bij het verbouwen van de aangekochte woning. Als je net een woning hebt gekocht in Castellon in de Comunidad Valencia dan is het ook wel moeilijk. Werkelijk alles moet je zelf uitzoeken. Maar soms is het wel handig om iemand te vragen die ervaring met verbouwen heeft.

1. Vraag buren

Als eerste zorg je voor een goed contact met buren, dat is namelijk erg belangrijk. Op deze manier willen ze jou helpen als er iets is. En dat is altijd handig, vergis je daar niet in. Wees vriendelijk en respectvol dan krijg je veel gedaan.

Je buren hebben vaak klusbedrijven in de familie. Bijna iedereen heeft wel een neef, zoon of goede vriend die klusjesman is. Vraag dus waar jij terecht kan voor klusjes en bouwspullen.

2. Is er iemand in de buurt aan het klussen?

Vaak zie je ergens wel een klusauto staan die in de buurt aan het werk is. Spreek deze eens aan en vraag naar zijn diensten en of hij even wil komen kijken. Vaak willen ze dat wel doen.

Vervolgens krijg je ter plekke te horen wat het kost of ontvang je een offerte, of na een half jaar pas.

3. Bouwmarkt service

Om en nabij de grotere steden zijn bouwmarkten te vinden die ook vaak een installatie service bieden.

Kijk bijvoorbeeld eens via internet bij de Bauhaus of Leroy Merlin. Kijk of ze ook Servicios bieden.

In de kleinere steden of dorpen zit altijd wel een Fontaneria. Bij de Fontaneria kan je eveneens vragen of ze servicios aanbieden of een klusbedrijf weten.

Woning kopen in Spanje

4. Prijs per project

Zelf spreken wij altijd een prijs af voor het hele project. Nooit per uur. De reden hiervan is dat je vaak veel duurder uit bent. Of ze zijn veel langer bezig dan wat er is afgesproken. Vraag altijd wanneer ze denken de klus af te hebben.

Bij een Bazar zijn vaak verkrijgbaar badkamerspullen, gereedschappen, elektra benodigdheden.

5. Probeer zelf te klussen

Vaak zijn klusjes niet zo moeilijk. Wij raadplegen vaak Youtube en bekijken veel filmpjes. Als je dit doet dan wordt je behendig en scheelt veel geld. Zo is een kraan, gootsteen of toilet vervangen prima zelf te doen. Tegelen, verven en beton storten is eveneens niet zo’n moeilijke klus. Maar bij twijfel, huur dan altijd een klusbedrijf in.

klussen-in-castellon

6. Vraag ons advies

Omdat wij diverse huizen aangekocht hebben en daar ook vaak aan het klussen waren en nu nog, weten wij als geen ander waar we moeten zijn. Veel bouwmarkten worden bezocht zowel in Castellon als Valencia. Ook hebben we klusbedrijven aan huis gehad voor dingen die zelf niet op te lossen waren.

Stuur gerust een mailtje naar info@mooicastellon.nl als het om de provincie Castellon of Valencia gaat. Want in andere delen van Spanje gaat het er weer heel anders aan toe.