Strand Corinto nabij Sagunto

Een van de favoriete stranden waar Spanjaarden graag komen is Corinto-Malvarossa op slechts een half uur rijden van Valencia, gelegen aan de Costa de Azahar.

Je verwacht het niet maar dit zijn heerlijke rustige stranden en van goede kwaliteit, bovendien heeft dit strand de blauwe vlag. Corinto ligt in het meest noordelijke deel van Sagunto en is bijna drie kilometer lang. Dit stukje is nog behoorlijk onontdekt door Nederlanders en het is hier nog heerlijke rustig.

Omdat het strand uit zowel zand als uit kiezels bestaat zijn goede waterschoenen wel belangrijk. Nadat u de auto heeft geparkeerd dan wandelt u door een soort duingebied naar het brede strand, een prachtige vegetatie en is bovendien beschermd natuurgebied.

Op het strand bevinden zich toiletten, douches en strandwachten zijn aanwezig voor eventueel ehbo diensten. Een uitstapje met de famile naar dit strand is prima te doen. In de omgeving is Camping Malvarossa te vinden, Canet d’en Berenguer met een chique aangelegde boulevard en diverse restaurantjes.