Start van de zomer aan de Costa del Azahar

Vandaag om 5.32 uur is officieel de zomer begonnen maar dat is aan de Costa del Azahar al enkele weken merkbaar met de hoge temperaturen. De sterke zonkracht doet het nog warmer maken dan het al is in de provincie Castellon. Als je aan de kust verblijft dan is een frisse duik in zee lekker verkoelend.

Wist je dat…de oorsprong van het woord zomer waarschijnlijk afstamt van het middel nederlandse woord Somer? Dit is verwant aan het Oudsaksisch, Oudhoogduits en Oudnoords sumar.

Langer daglicht

Zomertijd betekent langer daglicht dus dat is dan ook wel weer lekker, hogere temperaturen, maar door deze hogere temperaturen is er weer sneller kans op onweer. De afgelopen week kwam onweer voor maar dit kan eveneens in de maand Augustus voorkomen met best heftige maar korte buien. In het begin van de zomer is het genieten van de prachtige bloeiende natuur.

Natuur-Castellon
Natuurgebebied Ribesalbes, Castellon

Bepaling van de zomer

De Astronomische bepaling, de start van de zomer, ook wel genoemd de zomerzonnewende, die op 21 juni op het noordelijk halfrond bevind. Het einde van de zomer vindt plaats met de herfst-equinox (circa 23 september op het noordelijk halfrond en circa 20 maart op het zuidelijk halfrond).

Lange vakantie

Zomertijd betekent dat veel mensen een vrij lange vakantie hebben, in Nederland zijn de schoolvakanties 6 weken. In Spanje hebben kinderen een vakantie van maar liefst 3 maanden Juni, Juli en Augustus. De meeste Spanjaarden blijven in eigen land en gaan vaak naar hun tweede zomerverblijf aan de kust of in de bergen.

93 dagen zomers genieten

De zomertijd duurt 93 dagen dus je hebt genoeg tijd om lekker van het warme weer te genieten tot 22 september. De korte broek kan uit de kast, de terrassen zijn open in de provincie Castellon. Er zijn weer gezellige chiringuitos gebouwd op het strand waar je even heerlijk een hapje en een drankje nuttigen met vaak een prachtig uitzicht op het strand.

moloko-chiringuito-castellon
Moloko Chiringuito, Burriana