Speelkaartmuseum, Oropesa

Het speelkaart museum is gevestigd in Oropesa en heeft meer dan 15.000 verschillende decks die de grootsheid van dit bordspel laten zien.

Onder de originele stukken die deze belangrijke en waardevolle collectie verzamelt, zijn de grootste decks ter wereld te zien en vele andere waarin u het geweldige decoratie- en stempelwerk van de ambachtslieden kunt zien. Via hen zullen ze een atypische en nieuwsgierige reis afleggen in de kunst van het decoreren en afdrukken, volgens de trends van elk tijdperk.

Musea te bezoeken in de Costa Azahar, provincie Castellon

De oorsprong van de speelkaarten

De oorsprong van de kaarten is niet precies bekend, ook niet hoe ze onderdeel zijn geworden van onze cultuur, maar veel historici denken dat hun oorsprong in China lag en dat ze via Perzië Europa bereikten. De verschijning in Europa was aan het einde van de 14e eeuw en zijn expansie was zeer snel.

Guiness record

Het deck met het grootste Guinness-record weegt 14 kilogram en meet bijna een meter, terwijl het kleinste amper één centimeter is. Bovendien kunnen ze tijdens het bezoek allerlei soorten kaartspellen en speelkaarten bekijken waarvan ze zijn gemaakt van hout of ijzer, of die zijn ontworpen door kunstenaars zoals Ágata Ruiz de la Prada, Ortuño, enz. Brieven met brailletaal kunnen ook worden bekeken .

De eigenaren van het museum zijn verantwoordelijk voor het maken van dit specifieke bezoek vol met feiten, curiosa en vele anekdotes die jou zeker met verbazing zal achterlaten.

Het centrum heeft ook een winkel waar je heel bijzondere verzamelingen kunt kopen.

Het museum is dagelijks geopend van 10.30 tot 13.30 uur en van 17.30 tot 20.00 uur . Met een rondleiding kost de entree slechts € 3,50. Speciale prijzen voor kinderen en groepen.

Adresgegevens van het speelkaartmuseum

Meer informatie, klik op speelkaartenmuseum Oropesa.