Spaans rekeningnummer gratis openen bij Openbank.nl

Een Spaans rekeningnummer openen kan heel eenvoudig bij Openbank.nl. Dit alles is geheel kosteloos en kan online worden aangevraagd. In samenwerking met de Spaanse Banco Santander is het dus mogelijk om een Europese rekeningnummer te openen die bestaat uit 22 karakters. Wij hebben zelf ook het gemak ontdekt van deze bank en het is volledig veilig.

Alle hulp in het Nederlands

Mocht je vragen of problemen hebben dan kan je gewoon in het Nederlands worden geholpen. Contact opnemen kan via de app, telefoon of email.

Het Spaanse bankrekeningnummer is ook gewoon in Nederland te gebruiken. En overal in Europa is het mogelijk om betalingen te verrichten.

Bankcheque aanvragen

Een bankcheque is vaak nodig bij de aankoop van een woning. Op het moment van ondertekening bij de notaris geeft de koper de cheque aan de verkoper.

Als je de cheque wilt aanvragen dan kan dit telefonisch, vervolgens zal een koerier vanuit Madrid bij de notaris afleveren.

De commissie bedraagt 0,4% van het bedrag op de cheque. Er is helaas geen maximum, dus bij bedragen boven de 150.000 euro wordt de cheque duurder dan die van de Sabadell.

Spaans rekeningnummer nodig voor het kopen van een woning

Als je in Spanje een woning koopt dan kan je eigenlijk niet zonder Spaanse bankrekening. Omdat bij de notariële overdracht vaak een cheque wordt overhandigd welke afkomstig moet zijn van een Spaanse bankrekening.

Want ingaande en uitgaande gelden lopen zelden via de notaris, wat we wel gewend zijn in Nederland.

Ook voor de nutsvoorzieningen is een Spaanse bankrekening soms nodig.

Welke producten heeft Openbank dan?

Naast de gratis betaalrekening is er de spaarrekening. Ook kan de gratis Mastercard worden aangevraagd. Verder een e-commerce card, R42 Metal Card en bankcheques. Met Openbank pay kan je met je smartphone betalingen verrichten.

Een nadeel is dat ze (nog) geen betalingen via Ideal hebben.

100% Digitale bank

Alle diensten van Openbank zijn 100% digitaal zonder extra kosten. Alle contact verloopt online of via de App. Je hebt snel contact met een Nederlands sprekende medewerker en je wordt echt goed geholpen en dat 365 dagen per jaar. Telefonisch van 8.00 tot 22.00 uur zijn ze te bereiken.

openbank-betaalpas
Openbank betaalpas

Groeiende en vacatures Open Hub

Deze bank is groeiende want ze hebben vacatures lopen voor mensen technologische achtergrond zowel in Bilbao als in Valencia. Bij Open Hub werken veel IT specialisten uit verschillende landen. Flexwerken is mogelijk op kantoor of op afstand.

Contact met Openbank.nl

Overboekingen van en naar Openbank zijn standaard 24/48 uur maar in de praktijk staat het vaak dezelfde dag op de tegenrekening. Via het telefoonnummer +31(0)707007516 is Openbank bereikbaar.

Al met al…een betrouwbare bank met een goede dienstverlening en veilig. Meer informatie is te vinden op de website via Openbank.nl.

creditcard-openbank
Openbank Creditcard