Peñiscola wint competitie “mooiste kerstdorp”

Peñiscola is door het chocolademerk Ferrero Rocher gekozen tot mooist versierde kerstdorp van 2021. Elk jaar kiest dit wereldberoemde merk tijdens de competitie  ‘Gran Fiesta de la Luz’ een dorp uit met fenomenale kerstversiering.

Wij zijn daar best trots op in de Valenciaanse gemeenschap. Zo staat Peñiscola in de provincie Castellon nu mooi en letterlijk in de schijnwerpers en is nu de hoofdstad van Kerstmis geworden.

Het welbekende kasteel Papa Luna is helemaal mooi versierd door Ferrero Rocher. Tevens bevindt zich hier de kerstmarkt. Zowel in het centrum als bij het kasteel.

Niet alleen wij zijn hier alleen trots op. De Burgemeester is natuurlijk ook megatrots dat zijn dorp nu zo uitblinkt.

Gewonnen uit vier dorpen

Er deden vier dorpen mee aan de competitie. Namelijk

  • Beas (Huelva),
  • Briviesca (Burgos) en
  • Las Navas del Marqués (Ávila)
  • Peniscola (Castellon)

In het gewonnen dorp Peñiscola werd ooit de bekende film Game of Thrones opgenomen, bij het prachtige kasteel. Hier zijn nu dus duizenden lichtjes te bewonderen vanaf de Plaza de Bous. Verder gaat de route via de Calle Mayor en Calle Saiz de Carlos.

Televisie

Daarnaast zal de kerstviering op de televisie te zien zijn en uitgezonden door Telecinco. In Peñiscola wordt namelijk oud en nieuw gevierd en dus te zien zijn op de televisie.

Deze badplaats aan de Costa del Azahar is zeer bekend en populair bij Nederlanders. Wil je nog naar de kerstmarkt of de middeleeuwse kerstmarkt? De laatste is van 30 december tot 2 januari. Tegelijkertijd kan je deze gezellige kerstverlichting aanschouwen. Stap in je auto en rijdt erheen.

peniscola-castillo
Peñiscola Foto; elperiodicomediterraneo