Hoe kan je parkeren op Airport Valencia

Als je met je eigen auto in Spanje bent en moet je naar Nederland vliegen. Dan is het wel handig om de auto veilig te kunnen stallen. Airport Valencia Manises is voorzien van grote en ruime parkeerplaatsen. Hier kan zowel kort als lang geparkeerd worden.

Houdt wel even in de gaten dat niet alle verzekeringen de auto dekt bij het parkeren op een luchthaven.

Op vliegveld Manises Valencia kan je zowel kort als lang parkeren en dit wordt duidelijk aangegeven op de borden boven de weg.

Huurauto ’s op Hire Car Park

Huurauto ’s kunnen naar het aangegeven blauwe P en de parking met de tekst Hire Car Park. Daar kan de auto worden teruggeplaatst en vervolgens de sleutel afgeven bij de auto verhuurder. Dit alles bevindt zich in de overdekte garage.

Iemand afzetten bij het vliegveld, Express Parking

Als je iemand wilt afzetten voor de vertrekhal volg dan de groene P. Dit is Express Parking waar je iemand voor de deur van de vertrekhal kunt afzetten. Hier mag je maximaal 15 minuten gratis parkeren. Na 15 minuten moet er betaald worden.

  • Eerste minuut: € 1.912.500.
  • Van minuut 2 tot 30 minuten: € 0,050591 per minuut.
  • Vanaf 31 minuten: € 0,099766 per minuut.
  • Dagelijks maximum: € 58,00

Lang Parkeren, P4

Op ongeveer 6 minuten wandelen van de ingang terminal is P4 voor lang parkeren. Deze is bedoeld voor auto ’s die langer dan 4 dagen staan. Hier is plek voor 638 auto ‘s. En 22 plaatsen voor beperkte mobiliteit.

Reserveren kan op de website van Aena. Hier kan je van tevoren een plaats reserveren. Het is mogelijk online alvast te betalen eveneens ter plekke met creditcard bij een automaat betalen.

Het kenteken wordt ingescand bij binnenrijden zodat men weet dat jij diegene bent die gereserveerd heeft.

Als je een profiel aanmaakt op de website krijg je korting en andere voordelen. U kunt online inchecken Parking Aena.

Prijs per dag:

  • 1 dag: € 16, of € 12 met reservering.
  • Hoe meer dagen, hoe lager de prijs per dag

Kort Parkeren op P1

Kort parkeren kan op P1 recht tegenover de terminal. Dit is bedoeld voor parkeren maximaal 4 dagen. Tevens geschikt voor het ophalen en wegbrengen van passagiers.

Via dezelfde link is het mogelijk online te reserveren en te betalen. Het principe van aanmelden met kenteken is hetzelfde als bij lang parkeren, alleen wel duurder.

Deze kosten zijn voor

  • De eerste minuut 0.66 cent. Vanaf de 2e minuut tot de 30e minuut 0.23 cent en daarna 0.042 cent per minuut.
  • Maximaal kan het oplopen tot 16 euro per dag voor de eerste 3 dagen. Na 3 dagen kost het 12.25 euro per dag.

Let op! De bedragen zijn een moment opname en kunnen afwijken.

Oliveral Parking

Vind je het niet erg om op een paar kilometer verderop te parkeren? Overdekt, breng en haalservice naar de luchthaven? Kijk dan eens naar Oliveral Parking. Kennissen van ons zijn hier enthousiast over en maken hier gebruik van.

Deze parkeerplaats heeft een overdekte en bewaakte stalling op 1 minuut afstand van het vliegveld. De openingstijden zijn van 04:30 tot 23:45.

Hoe werkt Oliveral parking?

Je kunt van te voren online reserveren. Vervolgens rijdt je naar de parkeerplaats en parkeert de auto. Daarna wordt je naar de luchthaven gebracht.

Er is ook nog een autowas service, voor een bedrag van €22,– is het mogelijk de auto te laten wassen.

Bij terugkomst op de luchthaven bel je na ontvangst van de koffer met de parking. Een paar minuten later zal je worden opgehaald. Daarna kan je cash of met creditcard kunt betalen.

De tarieven zijn via deze link te vinden Tarieven. Online reserveren kan via parkeren reserveren.

Hoe er te komen?

Vlakbij vliegveld Manises te vinden dus. En hoe je er moet komen klik dan hier op de routebeschrijving.

olilveral-parking
Oliveral Parking

Andere parkings

Verder zijn er nog een aantal andere parkings te vinden in de buurt van Valencia Manises. Via de verzamelsite Onepark zijn ze te vinden.