Oude zeilschepen te zien in Grao de Castellon

Het evenement Escala a Castelló is een spectaculair en uniek evenement dat jaarlijks plaatsvindt in de haven van Castelló. Deze 6e editie vindt plaats van 13 april t/m 17 april in Grao de Castellon. Deze imposante zeilschepen zijn, voor de liefhebber, echt de moeite waar om te bekijken.

Escala a Castello is ongetwijfeld het meest internationale evenement dat meer dan 273.000 bezoekers zal aantrekken.

Escala a Castelló: Het begin van een nieuwe editie

De editie van 2023 van Escala a Castelló wordt georganiseerd door het stadhuis van Castelló in samenwerking met de havenautoriteiten. Het evenement belooft dit jaar nog indrukwekkender en aantrekkelijker te zijn voor zowel lokale inwoners als bezoekers van buiten de stad.

programmering-zeilschepen-grao-castellon

Zeilschepen: Hoofdrolspelers van het evenement

Tijdens Escala a Castelló zullen verschillende zeilschepen de haven van Castelló binnenvaren en aanmeren. Deze historische schepen zullen het publiek betoveren met hun indrukwekkende verschijning en majestueuze zeilen. Enkele van de schepen die dit jaar zullen deelnemen, zijn:

 • Santa María, een replica van het schip van Christoffel Columbus
 • Nao Victoria, het eerste schip dat rond de wereld zeilde
 • El Galeón, een indrukwekkend Spaans galjoen uit de 16e eeuw
 • Pascha, een historisch schip, een symbool van de laatste zeilschepen in de Middellandse Zee, gebouwd in Torrevieja (Alicante) in 1917
 • Santa Eulalia pailebote is een honderd jaar oude zeilboot die deel uitmaakt van de vloot van het Maritiem Museum van Barcelona
 • Cervantes Saavedra, In 1934 werd het gebouwd als lichtschip in de Zweedse scheepswerven Götaverken AB, onder de naam SYDOSTBROTTEN 33
 • Äran,  In Viken in 1903 (Zweden) gebouwd door de riviermeester A.Olsson uit Heiselborg
 • Don du Vent, is een origineel schip en anders dan de boten die tegenwoordig varen. De oorspronkelijke naam was Fátima en grote filmsterren en beroemdheden hebben aan boord van de zeilboot gevaren.

Activiteiten en evenementen tijdens Escala a Castelló

Escala a Castelló biedt een gevarieerd programma aan activiteiten en evenementen voor alle leeftijden. Hier zijn enkele hoogtepunten van de programmering van dit jaar:

Workshops en lezingen

Er zullen verschillende workshops en lezingen plaatsvinden, gericht op de maritieme geschiedenis en de zeilcultuur. Deze educatieve evenementen zullen bijdragen aan de kennis en waardering van het maritieme erfgoed van Castelló.

Rondleidingen op de schepen

Bezoekers krijgen de unieke kans om aan boord te gaan van de historische schepen en een rondleiding te krijgen. Tijdens deze rondleidingen zullen deskundige gidsen uitleg geven over de geschiedenis en het belang van elk schip.

Muzikale optredens

Escala a Castelló zou niet compleet zijn zonder een reeks muzikale optredens. Er zullen verschillende concerten en optredens plaatsvinden, zowel aan boord van de schepen als op locaties in de haven.

escala-castellon

De rol van het stadhuis van Castelló

Het stadhuis van Castelló speelt een cruciale rol in de organisatie en promotie van Escala a Castelló. Dankzij hun inzet en toewijding kunnen bezoekers genieten van een evenement van hoge kwaliteit dat het maritieme erfgoed en de cultuur van Castelló viert.

De samenwerking tussen het stadhuis en de havenautoriteiten zorgt ervoor dat alle aspecten van het evenement soepel verlopen en dat het een onvergetelijke ervaring wordt voor alle betrokkenen.

Milieubewustzijn en duurzaamheid

Een belangrijk aspect van Escala a Castelló is het bevorderen van milieubewustzijn en duurzaamheid. Het evenement streeft ernaar om de impact op het milieu te minimaliseren en het bewustzijn van duurzaamheid in de maritieme sector te vergroten. Dit wordt bereikt door:

 • Het gebruik van milieuvriendelijke materialen en praktijken tijdens het evenement
 • Het organiseren van workshops en lezingen over milieubewustzijn en duurzaamheid in de maritieme sector
 • Het stimuleren van de deelname van milieuvriendelijke schepen en organisaties

Kom jij ook naar Escala a Castelló

Escala a Castelló is een unieke en boeiende viering van de maritieme cultuur en het erfgoed van Castelló.

Met de indrukwekkende zeilschepen, het rijke programma aan activiteiten en evenementen, en de betrokkenheid van het stadhuis en de havenautoriteiten, belooft deze editie van het evenement een onvergetelijke ervaring te worden voor zowel de lokale bevolking als de bezoekers.

Mis deze kans niet om deel te nemen aan dit bijzondere evenement en de rijke maritieme geschiedenis van Castelló aan de Costa Azahar te ontdekken en te waarderen.

Meer informatie en route via de website EscalaaCastello.