Openlucht museum Miau Fanzara

Miau Fanzara is de hoofdstad van de straatkunst, want in dit fraaie dorp in Castellon worden muurschilderingen tentoongesteld. Deze zijn gemaakt door een 20 tal kunstenaars die uit de hele wereld worden uitgenodigd. Om de zoveel tijd worden er nieuwe muurschilderingen van graffiti aangebracht, zodat het weer vernieuwend is.

Museo Inacabado de Arte Urbano

Dit bekende kunstenaarsdorp Miau (Museo Inacabado de Arte Urbano) is gelegen in het prachtige natuurgebied Sierra de Espadan. De schilderingen zijn ontstaan omdat het dorp een beetje in verval was en de gevels niet heel mooi, dit wordt tegenwoordig vaak opgelost door graffiti toe te passen.

De toegang is gratis, in de open lucht lekker door het dorp wandelen en ondertussen de  graffiti aanschouwen en wij adviseren om je fotocamera mee te nemen om dit spektakel vast te leggen. Het museum is 24 uur en 365 dagen per jaar geopend 

Het is dus mogelijk om gratis rond te lopen maar dit kan ook met een rondleiding met of zonder reservering. Erg leuk om hier naar toe te gaan en te combineren met andere dorpjes in de omgeving van de Sierre Espadan.

Meer actuele informatie is te vinden op de website van Miau-Fanzara.

Om er te komen klik op de google maps link van Miau-Fanzara