Ontdek de route van de 7 reuzen fietsen

Naast de route van de 7 reuzenstoelen waar we al eerder over schreven zijn er nu 7 reuzenfietsen te ontdekken in de provincie Castellon. Een paar weken geleden is dit artistieke project door de Toeristische Vereniging Plana de l’arc gepresenteerd.

De 7 reuzenfietsen van wel 3 meter hoog en 6 meter lang zijn te vinden op diverse locaties en hiermee is het de bedoeling om meer toeristen aan te trekken. Ga je met ons mee op ontdekkingstocht?

“Het is een Openluchtmuseum, een initiatief dat geschiedenis, cultuur en kunst op meesterlijke wijze integreert, en in wezen een juweel van openbaar erfgoed is”, zo wordt benadrukt. 

Tot nu toe werd de exacte geolocatie van deze uitzonderlijke kunstwerken geheim gehouden.

Naar het ontwerp van Talleres Vial

Marcos en Iván van Talleres Vial, een bedrijf uit Plana de l’Arc in Cabanes hebben deze reuzenfietsen mogen ontwerpen. Op deze manier hebben ze hun meesterschap kunnen laten zien.

Vervoer met boodschap

De gigantische fietsen zijn te vinden in

  •  Cabanes, Vall d’Alba, Vilafamés, Torre d’en Doménech, Benlloch , Vilanova d’Alcolea en les Coves 
Las bicicletas se pudieron probar ya en la plaza de Vall d'Alba durante la exposición. Con el pedaleo del ciclo pequeño se activaba una iluminación en la gigante.  Ahora, cada biciescultura ya se encuentra en una ubicación dentro de los términos de los siete municipios participantes.

Tijdens de tentoonstelling konden de fietsen al worden getest op het Vall d’Alba-plein. Door op de kleine fiets te trappen, werd de verlichting op de grote fiets geactiveerd. Nu is elke fiets al gevestigd op een locatie binnen de grenzen van de zeven deelnemende gemeenten. JJ MONTOLIU

Reis door de tijd

Elk van deze gigantische fietsen is een kunstwerk met een uniek verhaal. Ze vormen de schakel tussen het verleden, het heden en de toekomst: het concept van duurzaamheid gekoppeld aan fietstoerisme. Wat is jouw verhaal? Welke boodschap brengen ze ons over? 

Kom ook Plana de l’Arc bezoeken, en ontdek deze ideale bestemming voor langzaam toerisme. Met twee natuurparken (Deserto de las Palmes en El Prat) te ontdekken”. Zo benadrukken de initiatiefnemers van de toeristische vereniging dit.

Así se ve la ruta de las siete sillas gigantes de Castellón desde el aire

Zo ziet de route van de zeven gigantische stoelen van Castellón eruit vanuit de lucht, Javi (@viajandoencaravanaydron)

Naast de gigantische fietsen kan je het Openluchtmuseum, Sustainable Pedals, van de 7 Romeinse Bogen bezoeken. Dit is een historisch juweeltje dat ons verbindt met het verleden van de regio. 

Volg de route van de 7 gigantische stoelen

Of volg de route van de 7 gigantische stoelen. Een ander uniek artistiek idee die al zeer populair is.