Ontdek de charme van Eslida: Een paradijs voor natuurliefhebbers

Welkom in Eslida, een verborgen juweel in de Sierra de Espadan, een adembenemend natuurgebied dat uitnodigt tot ontdekking. Wij vinden het ook ontzettend leuk om hier naar toe te gaan en nemen jou mee door de rijke historie, culturele schatten, en de natuurlijke schoonheid van Eslida.

Natuurlijke pracht van Eslida

Eslida, een pittoresk dorp in de Sierra de Espadan, staat bekend om zijn weelderige groene omgeving en uitgestrekte wandelpaden. Met een klimaat dat het hele jaar door aangenaam is, is Eslida de perfecte bestemming voor elke natuurliefhebber.

Voor de hiker en de biker maar ook om met de auto door heen te toeren. Tevens voor campers is de weg zeer goed te bereizen.

Historisch erfgoed

Het dorp Eslida, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Moorse tijd, is een levend museum. Ontdek de oude muren en poorten zoals Portal Vell, waar elke steen een verhaal vertelt over het verleden van Eslida.

Lokale delicatessen

Proef de lokale smaken van Eslida, met speciale aandacht voor de authentieke honing, geproduceerd in de zuivere, ongerepte natuur van Sierra de Espadan.

Deze honing is niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar vertegenwoordigt ook de harmonieuze relatie tussen de mens en de natuur.

In het winkeltje La casa de la Miel is deze honing verkrijgbaar.

Eslida
Ontdek de heerlijke honing van Eslida

Hoe in Eslida te komen?

Al rijdend op de CV10 of via de A7 neem je de afslag Eslida, Artana. Dan vervolg je de weg op de CV223 en rijdt je door het dorp Artana. Een prachtig landschap dus je ziet ook nog wat onderweg. Na een paar kilometer bereik je het dorp Eslida. Even na het dorp is een parkeerplaats.

Klik voor google maps om in Eslida te komen.

Waar slapen in Eslida

Ervaar de gastvrijheid van Eslida in La Casa Del Teix, een charmant huis met 2 slaapkamers die comfort en traditie perfect combineert. Het huis is van alle gemakken voorzien en vanuit hier zijn prachtige wandelingen te maken.

Met faciliteiten zoals WiFi en airconditioning, biedt het een ideale rustplaats na een dag vol avonturen.