Online bestellen, diverse artikelen in Spanje

Spanje ging per 13 maart op volledige lockdown en waren alleen de supermarkten en farmacia’s (apotheken) open. De overige winkels zoals bouwmarkten, Ikea en kledingwinkels waren potdicht. We mochten niet sporten en alleen naar de supermarkt om het broodnodige te halen.

Na 5 weken werd er weer wat versoepeld en mochten we weer naar buiten en kan er weer gesport worden, maar de meeste grote winkels zijn nog steeds gesloten. Wij snappen niet dat men in Nederland zegt zich opgesloten te voelen terwijl de winkels gewoon open zijn en men naar buiten mag. Wij voelden ons in deze periode van lockdown echt opgesloten.

Een week voor de lockdown zaten we in ons nieuwe huis en gelukkig hadden we op voorhand een aantal materialen gekocht maar er zijn toch altijd meer nodig. Zo waren er geen horren aanwezig in het huis en die zijn toch echt wel hard nodig. Aangezien er nu een muggenplaag heerst.

Koeriers wisten ons wel te vinden

Gelukkig zijn dat soort zaken wel online te bestellen en dat hebben we de afgelopen tijd dan ook flink gedaan. De koeriers reden af en aan bij ons, met of zonder mondkapje en handschoenen, sommige koeriers stonden een paar meter verderop en wisten niet hoe snel ze weer moesten vertrekken.

Ook hadden we een Elektrische boiler nodig, die hebben we bij een specialist gekocht, daar spreken ze overigens ook Nederlands.

Welke online shops?

Nu zult u zich vast afvragen bij welke bedrijven online is te bestellen. Hieronder staan enkele voorbeelden, sommige bouwmarkten zitten niet overal in Spanje, maar is per regio weer verschillend.

  • Bauhaus, bouwmarkt alles voor huis en tuin, klik hier
  • Amazon, Veel te vinden, klik hier
  • Leroy Merlin, bouwmarkt, Alles voor huis en tuin, klik hier
  • Bricomart, bouwmarkt, alleen bouwmateriaal, klik hier
  • Dosfarma, apotheek, klik hier
  • TermosElectricos.es, Elektrische boilers, Gasboilers, hier wordt ook Nederlands, Engels en Frans gesproken klik hier

Dit is een greep van vele online shops waarvan er zeker nog meer zullen zijn. Maar wellicht heeft u hier wat aan als u online wilt bestellen.