Onda, Costa del Azahar

Onda ligt in het binnenland van de provincie Castellón, in de regio Valencia, amper 25 km van de stad Castellón en vrij dichtbij de belangrijkste toeristische attracties aan zee. Vanaf Valencia is het slechts op 65 km afstand en de luchthaven Manises, op 73 km afstand.

Onda is een van de grootste gebieden van de gehele provincie, met een oppervlakte van 108, 84 km2. Gelegen in een bevoorrechte locatie. Op het lagere stroomgebied van de rivier Mijares, tussen het natuurpark van de Sierra Espadán en de kustvlakte van la Plana.

Micro klimaat

Het typische klimaat is een uitzonderlijk droog mediterraan weer, met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van +/-15 ºC.  In de zomer is het droog en vrij warm en milde winters. Op 192 meter boven zeeniveau en er wonen ongeveer 26.000 inwoners.

De oorsprong gaat terug tot de Iberische periode Onda. Maar de grootste pracht is bewaard tijdens de islamitische nederzetting. Het erfgoed is een cultuur aan prachtige natuur en een historisch kasteel. In de oude binnenstad is deze oude cultuur zeker terug te vinden.

Zowel het Kasteel als de Oude Stad werden in 1967 historische en artistieke van cultureel belang verklaard.

Oude Keramiek

Ook is de oude Keramiek traditie is het meest kenmerkende van deze stad. Deze echte en gepassioneerde aardewerkkunst, die over de tijd meerdere handwerktechnieken is verloren, werd later overgebracht naar de tegelproductiesector.

Er zijn veel tegelfabrieken gebouwd en de industrie is geleidelijk rijk geworden. Hierdoor is Onda uitgegroeid tot een van de belangrijkste huidige tegelproducenten in zowel de nationale als Europese markt.

Om deze reden komen veel mensen naar de regio en bezoeken de winkels om zo’n uniek pronkstuk aan te schaffen. Klik op tegelmuseum voor meer info

tegel-museum-onda
Oude keramiek

Actief bezig zijn

De omgeving leent zich uitstekend om actief bezig te zijn. Zo zijn er gemarkeerde wandelpaden, Paardrijden is mogelijk, Fietsroutes die gemarkeerd zijn en vergeet vooral niet het prachtige meer van Sichar.

Bezienswaardigheden in Onda

Overnachten in Onda

Misschien wil je wel wat langer blijven. Als je met de camper reist dan kunt u op een camperplaats overnachten, deze is het hele jaar geopend. Hoe er te komen, klik hier

en dan is een hotel wel handig.