Nationale Feestdag Spanje 12 oktober

Op 12 oktober wordt in Spanje de Nationale Feestdag gevierd. In het Spaans Fiesta Nacional de Espana.

Op deze dag in 1492 ontdekte Columbus Amerika en was dit het begin van de verspreiding van de Spaanse taal en cultuur buiten Europa. Deze feestdag wordt ook gevierd in andere Spaanstalige landen.

Groot Defilé in Madrid

Op deze dag zijn de winkels gesloten en wordt er overal in Spanje groot feest gevierd. In de hoofdstad Madrid wordt een militair defilé afgenomen, hierbij doen 84 voertuigen, 78 vliegtuigen en 3900 militairen mee. De stoet zal door de belangrijkste straten van Madrid voeren. Dit alles wordt door de spaanse televisiezender TVE1 uitgezonden.

Betekenis Hispanidad

De betekenis van Hispanidad komt uit de jaren ’80 en heeft betrekking in landen waar Spaanstalig wordt gesproken en gelinkt zijn met de Spaanse cultuur. Dus meer dan 472 personen in 27 naties in 5 verschillende continenten wordt dit feest gevierd.

Een vrije dag

Veel overheidsgebouwen, kantoren en winkels zijn deze dag gesloten. Diverse musea zijn wel geopend in heel Spanje en zijn gratis te bezoeken en zal voor lange rijen zorgen. Vooral bij het bekende Prado museum in Madrid. Verder zijn er grote feesten vooral Parades en Stierenvechten.

Spaans feest Dia