Museum van de schone kunsten, Castellon

Op 25 januari 2001 werd het huidige hoofdkantoor van het Castellón het Museum voor Schone Kunsten ingehuldigd aan de Avenida de los Hermanos Bou. Het museum heeft diverse kunstcollecties in een prachtig avant garde gebouw.

De galerij heeft een geschiedenis van meer dan 150 jaar en heeft recentelijk de erfenis van verschillende olieverfschilderijen uit het atelier van Zurbarán, die zijn uitgeleend door het koninklijk klooster van de kapucijnernonnen van Castellón.

Rondom het klooster zijn vier grote blokken te vinden waarin het gebouw is verdeeld: openbaar, semi-openbaar (kantoren), werk (restauratie- en archeologiepaviljoens) en opslag (kelders). Het openbare deel komt overeen met de permanente tentoonstellingsruimten, verdeeld over vijf niveaus.

Vijf thema’s

De vijf thema’s van de collecties zijn gericht op archeologie, etnologie, schilderkunst, beeldhouwkunst en het benadrukken van Valenciaans keramiek uit de periode tussen de 16e en 19e eeuw . De keramiektentoonstelling heeft meer dan 800 stukken, waaronder de stukken uit Castellón met fabrikanten uit l’Alcora, Ribesalbes en Onda.

De kunst is gewijd aan archeologie en etnologie en gestructureerd volgens vijf thema’s die perfect gedifferentieerd zijn in termen van presentatie, versterkt door de interactiviteit tussen het publiek en de objecten, en het gebruik van multimediabronnen; virtuele theaters, achterprojecties, co-light en scenografie.

  1. Kunst, communicatie en culturele traditie
  2. De kunst van het bestaan
  3. Voedselproducenten
  4. Technologie en cultuurverandering
  5. Stedelijke complexiteit en samenleving

Zoals eerder vermeld zijn er vijf thema’s waar de tentoonstelling om draait:

Kunst, communicatie en culturele traditie, de levenskunst, voedselproducenten, technologie en culturele verandering, stedelijke complexiteit en samenleving. In de schilder- en beeldhouwsectie een panoramische ontwikkeling van deze kunsten in de landerijen van Castellón getoond.

De toegang is gratis en de openingstijden zijn als volgt

  • Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur
  • Zon- en feestdagen van 10.00 tot 14.00 uur.

Adresgegevens

museum-kunsten-castellon
Museum Castellon