Zwarte truffelbeurs, Mostra de la Trufa Negra, l’Alt Maestrat, Castellon

Mostra de la Trufa Negra organiseert op 4 en 5 februari 2023 in Catí te Castellón de achttiende editie. Deze zwarte truffelbeurs mag je eigenlijk niet missen. Liefhebbers van het zwarte goud kunnen hun hart ophalen op deze dag. Elk jaar wordt het in een andere gemeente van de regio Alt Maestrat gehouden.

En dat allemaal wanneer het truffelseizoen op zijn hoogtepunt is met goede smaakeigenschappen en ook heerlijk aromatisch zijn. Een leuk weetje is…dat dit een van de oudste beurzen is in Spanje.

In dit weekend zullen truffeltelers heerlijk eten samenbrengen die aan deze sector zijn gelieerd.

Presentaties en Truffelhond wedstrijden

Er zijn diverse activiteiten speciaal voor de beurs zoals truffelhondenwedstrijd en proeverij met de Melanosporum knol.

Verder kan je verschillende interessante presentaties en demonstraties verwachten waar vooraanstaande professionals dit product aan bezoekers zullen presenteren.

Alt Maestrat een van de grootste producenten van de wereld

Wist je dat… regio l’Alt Maestrat een van ’s werelds grootste producenten van deze wilde paddenstoelen in zowel het winter- als het zomerseizoen is? Dit is een uitermate geschikt gebied vanwege het klimaat, de samenstelling en de hoogte.

Zaterdag 4 Februari 2023

Inschrijving en betaling verplicht via www.trufamaestrat.es of op het gemeentehuis van Catí. Beperkte plaatsen. Prijs: €10

Locatie: Catí Pensioners’ casa.

9:00 uur: Lezing over het beheer van plagen en ziekten in truffelplantages door Virginia Espinosa Ruiz (bosbouwkundig ingenieur, truffeltechnicus).

10:30 uur Aperitief voor de aanwezigen met typische streekproducten.

11:00 uur Presentatie door TRUFCAS, Vereniging van Truffelkwekers van de provincie Castellón.

11:30 uur Presentatie: Irrigatie: waterbehoeften, installatie en beheer door Antonio Núñez Domingo (Landbouwtechnicus van de Trufficultuurtechniek). Gesponsord door TRUFCAS.

Zwarte truffel van L’ alt Maestrat monografische beurs

Locatie: beurstent opgesteld in de calle Mossen Joan Puig.

10:00 uur Opening beursterrein

Presentatie van bedrijven uit de truffelsector (verse truffel, kwekerijen, meststoffen, verwerkte producte) en gastronomie bereid door plaatselijke verenigingen. (Gratis toegang. Doorlopende openingstijden).

12:00 uur Fair groep door de gemeente

18:00 uur Kookshow, Live kookdemonstratie met zwarte truffels door Teresa Puig van het restaurant Casa Banys l’Avellà in Catí.

19:30 uur Optreden Silencio Roto

23:30 uur Optreden Los Simples

zwarte-truffel-castellon
zwarte truffels in Castellon

Zondag 5 februari 2023

Locatie: beurstent in de calle Mossen Joan Puig

De toegang van deze dag is gratis.

10:00 uur Opening beursterrein

Presentatie van bedrijven uit de truffelsector (verse truffel, kwekerijen, meststoffen, verwerkte producten) en gastronomie bereid door plaatselijke verenigingen.

10:30-11:30 uur XIX zwarte truffel wedstrijd. Ontvangst van de truffels, controle van hun gewicht en tentoonstelling in de stand van La Unión de Llauradors i Ramaders.

11:00 uur 19e truffel hondenwedstrijd

Aansluitend: V kinderen truffel zoek competitie

13:30 uur Prijsuitreiking van de XIXe Zwarte truffel beurs

18:00 uur sluiting

Ik wil deze truffel beurs bezoeken

Als je deze truffelbeurs eens mee wil maken reis dan af naar Cati. Diep gelegen in het binnenland van de prachtige provincie Castellon. Hoe je er komt vind je via de link Cati Castellon.

zwarte-truffel-beurs-cati
Beurs zwarte truffel Cati, castelloninformacion