Mirador del Garbi

In de provincie Valencia ligt het prachtige natuurpark Sierra de Calderona met een hoog uitzichtpunt Mirador del Garbi.

Mirador del Garbi ligt op een punt van 593 meter in dit natuurpark. Met de auto is het mogelijk om hier naar toe te rijden. Het laatste stuk naar het uitzichtpunt is ongeveer 15 minuten wandelen en daar is een prachtig uitzicht. Als het helder weer is dan kan je Sagunto, Palancia vallei en Albufera natuurparken zien liggen. Doe wel goede schoenen aan.

Niet geschikt bij hoogtevrees

Het Mirador del Garbi is te bereiken via de CV329 via een smalle steile weg. Voor mensen met hoogtevrees is het niet aan te raden want de weg alleen al heeft een ravijn en is niet voorzien van hekken. Ook het beklimmen van de berg kan angstige gevoelens opwekken. Ik durfde dan ook niet verder dan het punt vanwaar de foto’s zijn gemaakt.

Mocht u vanwege de hoogtevrees er niet heen durven dan is de omgeving zeer zeker de moeite waard met leuke dorpjes zoals Segart, Gilet, Puzol, Torres Torres, Estivella en Albalat del Tarongers om te bezoeken.

Wandelgebied

In dit gebied zijn een aantal wandelpaden te vinden en u kunt zich helemaal laten onderdompelen door de prachtige natuur, de heerlijke geurende dennenbomen en de prachtige flora en fauna. Dit park ligt tussen Valencia en Castellon.

Het totale oppervlak beslaat 18.019 hectare en is sinds 2002 door de Valenciaanse regering uitgeroepen tot natuurpark. Als je in Valencia bent dan hoef je maar 20 kilometer te rijden om hier te komen.