Megacomplex in Moncofa

Het Valenciaanse bedrijf Resort Golf & Spa Valencia (RGSV) promoot een mega complex van gezondheidstoerisme op een perceel van 357.000 vierkante meter in Moncofa

Het complex krijgt drie hotels en vijf aparthotels met bijna 2.500 bedden, vier medische centra, een kleine golfbaan, atletiekbaan en voetbalvelden, en een spa met zeewater. Het project heeft een budget van 175 miljoen euro en zal naar verwachting 887 directe en 700 indirecte banen opleveren.

Het was op 11 september van dit jaar (2020) dat het project eindelijk de procedure voorstelde om de catalogisering van het duurzame strategische investeringsproject , PIES, te verkrijgen.

De ideoloog van het Integrated Resort Valencia, de zakenman Teófilo Díez-Caballero, wees er in de loop van het project op dat het “veel investerings interesse op internationaal niveau” blijft wekken, en specificeerde dat op dit moment “een van de bedrijven in de top-5 van de wellnesssector Ze is echt geïnteresseerd in het coördineren van het ‘resort’ van Moncofa”.

Dit resort bestaat uit 9 aparthotels met elk 150 kamers, en is bedoeld voor inwoners van Midden- en Noord Europa die het hele jaar hier gebruik van kunnen maken.

Dit plan ligt er al vanaf 2003, wij zijn benieuwd of er daadwerkelijk aan wordt begonnen en wanneer dit dan klaar zou zijn. Het ziet er wel heel mooi uit.

Mooie ligging en heerlijk klimaat

De ligging in Moncofa is fantastisch, want dit is rustig gelegen en niet ver van de luchthavens van Valencia en Vliegveld Castellon. Het strand is eveneens vlakbij, nabij snelwegen en binnen 10 minuten mooie natuurgebieden.

Tevens het heerlijke meditarrane klimaat, het hele jaar door veel zon. Zachte winters en aangename zomers. Heerlijk buiten de dag doorbrengen.