Medische hulp nodig in Castellon?

Het kan altijd wel eens voorkomen dat je medicijnen of medische hulp nodig hebt. Wij zullen uitleggen wat de noodnummers zijn, waar medicijnen te halen zijn en waar je je moet melden als er een arts nodig is of bij spoed een ambulance.

Noodnummer

Het noodnummer is net al in Nederland 112. Als je spoedeisende hulp nodig hebt. In de Comunidad Valencia speekt ment ook Duits, Engels of Frans.

Farmacia, Apotheek

Heb je pijnstillers nodig of medicijnen op recept dan kan je die halen bij de Farmacia, altijd te herkennen aan een groen, brandend kruis. De meesten zijn tussen 14.00 en 17.00 gesloten, maar er zijn ook 24 uurs apotheken.

Huisartsenpost, Centro de Salud

Elke plaats, dorp of stad heeft zijn eigen Centro de Salud. Hier kan je als toerist of ingezetene worden geholpen. Neem wel altijd je pasje EHIC (European Health Insurance Card) mee van je zorgverzekering.

Het gaat hier wel een beetje anders aan toe dan in Nederland. Soms moet je lang wachten, maar als je aan de beurt bent dan nemen ze wel de tijd en sta je niet binnen 10 minuten buiten.

Alle huisartsenposten in Castellon, klik hier voor het overzicht

Ziekenhuis in Castellon

Over het algemeen wordt je via de huisartsenpost naar het Ziekenhuis verwezen. Mocht je er wel op eigen houtje heen gaan zoek dan naar de afdeling “Urgencias“.

Het grootste ziekenhuis in Castellon de la Plana is “Hospital de la Plana, Cr. Villareal-Borriana, 12540, Vila-real.

Een overzicht van de ziekenhuizen in de Comunidad Valencia, klik hier.

Coronatest of PCR test

In de Valenciaanse gemeenschap, dus in Castellon kan je bij een kliniek online een afspraak maken bijvoorbeeld in Castellon de la Plana of Sagunto.

Het is mogelijk bij de Clinicas Ascires.

Houdt er rekening mee dat er slecht Engels wordt gesproken, handig hierbij is een vertaal app zodat je toch iets kunt uitleggen.